Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Kedves Mindenki! Van még...

Kedves Mindenki! Van még rajtam kívül, aki már nem szereti ezt a "versengést" a lányok között? Én utálom már, hogy minden kötelezően ki van rakva és mindig tökéletes körmökkel meg hajjal menjek ki minden nap, mert ha nem így teszek, akkor lenéznek.

Figyelt kérdés
Nő társaim főleg. De alapvetően kedvesebbek velem az emberek csak azért, ha szűk farmert veszek fel és ki vagyok sminkelve. A szüleink korában meg csak az volt a lényeg, hogy tiszta és igényes legyél. Nem kellett azt lesnem, hogy "le vagyok maradva". Aki "versenyez", az miért teszi? És aki szintén kezd belefáradni, az hogyan tudja ezt kizárni, pl hogy ha úgy döntök, hogy nem festem ki magam és nem vagyok annyiba nézve.

2022. máj. 28. 19:37
1 2 3 4
 11/40 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb nő saját magának sminkel és öltözik. A szüleink korában meg...nem tudom, hány éves vagy de anyám 56 és az ő idejében is szenvedtek a magassarkúval (sőt, napjainkban ez a ritkább), sminkkel, berakott hajjal, miegyébbel. Szépségelvárások mindig is voltak, vannak és lesznek, bármelyik korban, csak a divat meg az ideál változik. Ilyen szempontból ezt a mi korunkat én sokkal szabadabbnak érzem, nincsenek olyan kötött standardok, aki akar sportos, aki akar elegáns, aki akar sminkel, aki meg nem akar az nem. Jóval kevesebb az ilyen "versenyzés" mint régebben.
2022. máj. 29. 13:08
 12/40 anonim ***** válasza:

Hát kérdező, én ezt kb soha nem tapasztaltam meg.

Pedig voltam életemben nagyon tipp-topp (festett haj, smink, köröm, miniszoknya, tűsarkú, edzés, diéta) meg nagyon laza is (farmer + póló, haj szorosan összefogva, semmi smink, semmi magassarkú, 10 kiló plussz, stb).

2022. máj. 29. 15:04
 13/40 anonim válasza:
100%
Én már az idősebb korosztályhoz tartozom, tehát esetemben a versengés már eleve kizárva. De csak úgy megyek el itthonról, akár munkahelyre, akár még vásárolni is, hogy ügyelek az alkalomnak megfelelő öltözködésre, haj, szemöldök, szempilla, körmök mindig rendben. Mert egyszerűen ezek az igényeim, így érzem jól magam. Tehát nem a trendnek, másoknak, hanem a magam elvárásainak szeretnék megfelelni.
2022. máj. 29. 16:06
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért állszentség azt mondani, hogy nincs versengés akármilyen korban is, mert a nők többsége valóban forszírozza állandóan egymást. Itt a kérdés az, hogy akik a kevesebb százalékba tartozunk (vagy szeretnénk tartozni mint a Kérdező), hogyan kezeljük ezt, szerintem.
2022. máj. 29. 16:11
 15/40 A kérdező kommentje:

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, onnan jött a kérdés. 30-as vagyok. Pl.volt olyan hosszú kapcsolatom 20-as éveimben, ahol a barátom külsőre pont olyannak szeretett engem, ahogy én is magamat. Nem szerette a "felhajtást", hanem annak örült, ha kialszom magamat és sportolok és sok vizet iszok, vigyázok a hosszú hajamra stb, tehát megőrzöm a "baba" fittségemet (vékony alkat, rugalmas bőr, smink nélkül sincs pattanás, se szem alatti karikák stb). Ő utána már nem találtam ilyen fiút. Szerintem emiatt jött markánsan a kérdésem. Egy volt barátom nagyon szeretett, szerette a személyiségemet is, de "beidegződése" volt, hogy pl a piros köröm a menő, meg szép arcom van, miért nem sminkelem magamat, mert a szomszéd csaj nem is olyan szép, de kozmetikus és minden nap úgy megy ki, hogy mindenki utána fordul (gondolom ő is szívesen "mutogatta" (volna) a baratnőjét a világnak, de pl nekem ez fura, ha ezzel veszek le valakit a lábáról és nem azzal, hogy kedves vagyok meg segítőkész). Másik kedvesemnek is voltak "elvárásai" és minél több barátnője volt előttem az illetőnek, annál jobban kijöttek ezek. "Te miért nem úgy csinálod...?" Persze sajnos ezt megismerkedésünk alkalmával nem lehet egyből "kiszámolni", később tudom meg, meg később is jönnek ki ezek a dolgok amiatt, hogy 3 "nője" volt addig vagy 30.

A másik, mikor szinte napi szinten hallok olyat átlagos munkahelyen vagy a buszon, hogy "milyen igénytelen már, csak összefogja a haját egy gumival, meg lepattogott a körme" holott meg van mosva meg fésülve a haja és a másiknak meg lehet, hogy egy napot sem bírt ki a körömlakkja és nem arról van szó, hogy 2-3 napja nem mosta le. Ilyenekre gondolok. És megértem, hogy a pasi automatikusan fordul a szépre. De a nők egymásra mutogatása versengést szül. Az is "feszeng" és valamilyen szinten a ligába akar maradni, aki olyan mint én, egyszerűen azért mert nem tűnik korrektnek, hogy azért vagyok megkülönböztetve mert "nem tartom" az iramot és a trendet.

Én mondjuk úgy tapasztaltam, hogy mamáméknál inkább az számított, hogy kedves-e a nő, és hogy alapvetően szép-e, tehát nem az, hogy valamilyen, de mivé polírozza magát. Meg mamáméknál meg anyáméknál is "választható" volt még olyan, hogy fested-e a körmöd meg hogy a karodat is gyantázod meg többet mutatsz vagy mindent leborotválsz odalent vagy csak valamilyen fazont alakítasz ki, ezek inkább akkor szerintem olyan "hűha" kategóriák voltak, mostanra meg (velem szemben, ahogy érzem) inkább alap elvárás. Tehát a fölöttem lévő generáció nő tagjai nagy-nagy bókokat kaptak, ha tipi topik voltak, tehát ők voltak akkor a "leg*-ek", ma meg ha nem vagy az, akkor miért nem...? Pl sokáig készülődök egy eseményre, majd megérkezek, én is szép vagyok, de mindenki más is olyan gyönyörű, hogy megint csak "láthatatlan" vagyok. Erre én... oké, akkor ezt elértem volna akkor is, ha csak lefestem a szem alatti karikáimat... És ez elégedetlenséget szülhet. Mert engem a szépségipar alapvetően nem érdekel, de szépségipar lett az egész világ :D És igen, ezek alapján persze... bennem van a megfelelési kényszer. Ezt hogyan zárjam ki, ha pl nehezen találok már "olyan" pasit vagy olyan munkahelyet.

2022. máj. 29. 17:11
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát én simán csak leszarom. A körmöm soha nem volt megcsináltatva, mert nem tetszik sem a műköröm, sem a géllakk. Sminkelni szeretek, de nincs mostanában rá energiám, ritkán szoktam. De igen, teljesen egyértelmű, hogy amikor ki vagyok sminkelve, a férfiak több borravalót adnak, a nők udvariasabbak (mert valahogy másik "szintre" helyeznek, komolyabban vesznek).

Igazából már férjnél vagyok, ezért nem annyira érdekel ez a téma. Ha vele megyek valami programra, akkor persze kicsípem magam, de őt igazából az sem érdekli.

Szimplán kizárom az embereket. Én kedves vagyok mindenkivel, aki velem nem az, azt utána úgy is kezelem.

2022. máj. 30. 11:34
 17/40 anonim ***** válasza:
36%
Fitt baba, aztakuurva.
2022. máj. 30. 11:38
 18/40 A kérdező kommentje:
Köszi 16-os
2022. máj. 30. 11:55
 19/40 A kérdező kommentje:
17: miért? Hogy fogalmazzam meg? Azért van a baba idézőjelben. A volt barátomnak az számított, hogy ha smink és ruha nélkül lát, akkor hogyan nézek ki és hogyan érzem magam. Lestrapálva, vagy úgy mint aki a legjobb formáját adja?
2022. máj. 30. 11:57
 20/40 anonim ***** válasza:
72%
És te miért a pasid szemén keresztül definiálod magad? Milyen buszokon utazol, ahol naponta ilyeneket mondanak?
2022. máj. 30. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!