16 evesen meg segit a fogszabalyzo?
Erdemesebb 18 ev alatt belekezdeni az egesz folyamatba, mert van ra allami tamogatas ilyenkor meg.
Hidd el, nem mindegy, hogy 100 ezerbol meguszod vagy ugyanez 18 ev felett mar 500-800 ezerbe fog kerulni. Persze ha maganuton csinaltatod, akkor arban nem vagy beljebb.
Egyebkent meg tokmindegy az eletkor, nekem peldaul 28 evesen lett fogszabalyzom. Jo sokba is kerult, de megerte.
Csak azért szeretik minél előbb mert olyankor nőnek a csontok, vagyis ilyenkor mozognak a legjobban a fogak és könnyen szabályzohatóak.
Vannak későn érő tipusu emberek is, illetve felnőttkori fogszabályzás is létezik.
Ez nem kor függő, nekem special bonyolult eset vagyok, mert nekem majd repeszteni is kell helyet kell csinálni a fogaknak mert szűk a szájpadlásom és utána helyeznek fel készüléket, régebben az állkapcsom is sajnos problémásabb volt sokat katogott. Már hála istennek ritkán fordul elő, és még a fogorvosok is javasolták hogy várjuk meg amíg az állkapocs teljesen ki forrja magát és utánna kezelni. Ez abszolút szemelyre szabott kinek mire van szüksége valakinek ha 20 évesen kezdik el akkor akkor lesz, ugyan úgy attól függ milyen jó a szakorvosod illetve milyen gyorsan mozognak a fogak és változik.
Ahogy előttem leírták sokan, természetesen segít. Én most 17 vagyok és pár hónapja rakták fel nekem is:)
De nálunk most pont úgy van az osztályban, hogy fogszabisok egyik felének most szedik le, másik felének most rakják fel. Szóval szerintem hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!