26 évesen késő a fogszabályzó?
nagyon könnyen tönkre mennek a fogaim,a hátsókból szinte az összes már tömött...
egy ideje észrevettem,hogy elől elkezdtek torlódni,
abból a szempontból nem lenne késő,mert még fiatal vagyok.
de mi van,ha teszem fel,5-6 év múlva gyereket szülök?
az eddig is tropa fogaim még jobban tönkre mennek...
akkor meg feleslegesen csináltatom meg,nem?
hát a szülésnek és a fogak torlódásának - bátran mondhatjuk - hogy az ég világon semmi köze nincs egymáshoz. a szuvasodás az más. de terhesség alatt akkor sem romlanak el feltétlenül a fogaid.
a bölcsességfog mindenkinek máskor kezd el kijönni, van, akinek egyáltalán ki sem nő.
nekem 21 évesen mondta az a fogorvosom, hogy fogszabályozót már kicsit problémás lenne csináltatni, mert már lassan beáll az állkapocscsont és nem marad tartós a fogszabályozás. de ezt nyilván beszéld meg fogorvosoddal.
mondjuk az nekem is furcsa hogy beáll.
van egy fiú ismerősöm, 30éves,és neki is szó nélkül megcsinálták.
ha pasi lennék,nem aggódnék,de nőként kicsit tartok.
a legtöbb ismerősömnek műfogsort kellett csináltatni ,vagy koronát,mert anniyra elszuvasodtak a fogai.pedig néhányan még külön szedtek vitamint is.
nem szeretném azt,hogy most megcsináltatom,beleölök egy csomó pénzt,aztán ha jön a gyerek,szétrohad az egész... :(
én 21 vagyok és nekem is most fogják feltenni hamarosan. szerintem kortól függetlenül bármikor felteszik, nekem sem mondott ilyesmit, hogy már késő lenne.
szülés alatt nem fognak tönkre menni a fogaid.. ilyenkor szoktak adni a kismamáknak Ca pótló bogyókat, hogy a fejlődő magzat ne a fogaidból szívja el a szükséges Ca mennyiséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!