22 évesen lehet éjszakai fogszabályzót rakatni?
22 éves vagyok, és az egyik fogam kicsit kijjebb áll, mint a többi, egyáltalán nem vészes, eddig megvoltam így is. Viszont most elgondolkoztam a fogszabályzón. Állandót nem szeretnék, abból már úgy érzem, "kinőttem", nagyon furcsa lenne.
Ezért kérdezem, hogy az éjszakai lehetősége ilyen korban ajánlják-e még. Szerintem 1 év alatt rendbe jönne a probléma, de nem értek hozzá.
Én úgy tudom, az éjszakai fogszabályzó főleg kiskamaszkorban hatásos, annál idősebbeknek nem szokás adni. Az állandóból viszont csak olyan értelemben nőttél ki, hogy 18 év felett nincs rá TB támogatás (éjszakaira se, csak az kisebb összeg), de sokan felrakatnak 20-30-40 évesen fogszabályzót.
A legjobb lenne szerintem, ha elmennél egy-két orvoshoz konzultációra, az általában ingyenes. Elmondaná a lehetőségeket, aztán ha olyat ajánl, amit te nem tudsz bevállalni, mondhatod, hogy nem. Ugyanis te nem tudhatod, hogy van-e egyáltalán helye a fogadnak visszakerülni az ívbe, milyen harapásod, stb.
Nem értesz hozzá, keress fel néhány orvost, konzultálj velük. Ők majd elmondják a lehetőségeid.
Egyébként éjszakait felnőttek már nem nagyon szoktak hordani, általában állandó kell. Valószínű, hogy ha kis javítanivaló van, akkor valóban elég lenne 1 év állandó, de ezt csak a fogdoki állíthatja biztosan, mert elég sok dologtól függ.
Enyhén torlódott fogazatot lehet láthatatlan kivehető készülékkel kezelni. Ez nagyon kényelmes és hatékony is, de csak akkor, ha majdnem egész nap viseled. A komolyabb problémák megoldásához rögzített készülék kell.
A gyermekeknél használt kivehető készülék típusok felnőtteknél már valóban nem hatékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!