Lányok/nők! Mióta (hány éves korotok óta)van konkrét arcápolasi rutinotok?
Van esetleg valami alap rutin?
Megtennétek, hogy ha van, azt leirjatok?
16 éves korom óta, ha tudtam volna előtte milyen a jó arcápolási rutin akkor nem használtam volna baromságokat az arcomra.
Most ami alap rutin az arctisztító, hidratáló, fényvédelem. Emellett niacinamid szérum és hialuronsav.
Mindig ápoltam az arcom így vagy úgy. Nyilván nem volt olyan a rutin mint most és voltak olyanok is, amik manapság biztosíték kiverosek.
Illetve a lemosás-tonik-hidratalas volt az alap. Nyaron/egész évben fényvédőt kb 2018 óta használok. Azóta figyelek oda jobban a hatoanyagokra is.
28 évesen kezdtem foglalkozni a bőrápolással.
Előtte arcradírt használtam heti egyszer, kétszer. Micellás vizet nem mostam le... A hidratálom durváb illatos volt Semmi fényvédő.
Furcsa rá visszagondolni.... Most már mindennap arcot mosok rendesen, illetve hidratálok és használom a fényvédőt.
Nincs bonyololt rutinom.
Este:
- dupla lemosás.
- tonic.
- retinol vagy AHA sav.
- hidratálás (+ néha olaj).
Reggel: arcmosás lemosóval és fényvédő. Nem akarom túl tolni. Azóta sokkal szebb a bőröm.
Hidratáló krémet kb 12 éves korom óta használok, csak akkor még a legvacakabbat vettem meg, amitől száraz maradt a bőröm. Sminklemosót mióta elkezdtem magam sminkelni kb 14 évesen, alapozóból vagy primerből igyekeztem mindig fényvédőset venni.
Ezek mellé Garnier, meg Clean&Clear arcradír és arctisztító szörnyűségeket használtam, különleges alkalmakkor meg 200 forintos maszkokat, de egyik se használt semmit.
Mióta van fizetésem kb 21 éves korom óta, azóta kezdtem el minőségibb termékeket venni, a márkákkal meg különböző anyagokkal folyamatosan kísérletezem, amik az alap, azok:
reggel
-lemosó (CeraVe)
-AHA/BHA + C vitamin vagy retinol (The Ordinaryt veszek főleg)
-hidratáló krém
-fényvédő
este
-micellás víz + a CeraVe lemosó
-AHA/BHA + C vitamin vagy retinol
-csiga nyálka esszencia (COSRX, nincs semmi szaga és átlátszó)
-hidratáló krém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!