Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » +30 feletti nők,lányok!...

+30 feletti nők,lányok! Milyen arcápolási rutinotok van? Mit használtok szemre ráncok ellen?

Figyelt kérdés

#rutin #+30
2021. aug. 4. 21:31
 1/6 Metionin ***** válasza:
60%
Reggel Himalaya neem-es arclemosó, utána fényvédős krém, ez most Diadermine. Este micellás víz, arclemosó, szérum. A szérum változó, van c vitaminos, glikolsavas, hialuronos, ezeket váltogatom, ha valami kijön a fejemen, arra külön teszek szalicilsavasat. Esti krémem az valami testesebb, most Mossa vitaminos de van hogy annak az olaját kenem. Szemre külön nem használok, van egy levendulás szérumom amit persze már nem gyártanak mert limitált volt, na abból kenek oda is, ha elfogy, még nem tudom mit kenek majd helyette. Mindenesetre fényvédőt kenek rendesen a szemem köré is.
2021. aug. 4. 22:39
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Minél kevesebb hulladékot kensz a bőrödre, az annál tovább marad szép és egészséges.

A kozmetikumok többsége tele van káros vegyi anyagokkal, szóval többet ártanak mit használnak. Én egyedül a TO-nak a c-vitaminos (ascorbyl tetraisopalmitate) szérumját használom hetente pár alkalommal, a száraz területekre néha hidratáló krémet (most Pompom rózsás arckrém éppen). A lényeg: legyen natúrkozmetikum; semmi "mű illat", glikol, parabén, szilikon.

Időnként mézzel vagy egy darab bio citromszelettel átmasszírozom az arcom, ez szépen leszedi az elhalt hámsejteket.

Ránctalanításra egyik kozmetikum sem képes, csak parasztvakítás az egész. Belülről kell táplálnod a testedet, hogy a bőröd fiatal maradjon. Javaslat: fogyassz időnként tiszta kollagént, kerüld a cukrot, a tejtermékeket, a cigit és az alkoholt. Ennél többet nem tudsz tenni.

2021. aug. 5. 09:17
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

Én még "csak" 29 vagyok, de reggel egyszerű lemosó (CeraVe, Cetaphil vagy Belea Med), G&G C-vitaminos szérum, CeraVe hindratáló és fényvédő (most éppen Garnier 50+ fluid). Este lemosó, niacinamide, peptid szérum, heti 2-3x retinol.

Egyébként a retinoidok ténylegesen képesek csökkenteni a ráncokat, ezt a FDA is elismerte.

+ a napi szinten használt SPF + C-vitamin is, hiszen csökkentik a kollgén elhalását, ami a ráncokat okozza. Illetve, nem mindig a natúr cuccok a jók, de nem is kell 1000 terméket drágán beszerezni.

2021. aug. 5. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
A cigi és alkohol kerülése tényleg fontos, de kollagént fogyasztani pénzkidobás, hiszen sima fehérjeként (aminosavakká bomlik emésztés közben) hasznosul, nem pedig kész kollagénként, amiből majd azt csinál a szervezet, amire szöksége van. Kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással és a fentiekkel sokkal többre mész.
2021. aug. 5. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi különlegeset nem használok. CV (Müller) zselés lemosó, Revox szalicilszérum, könnyű nappali hidratáló (éppen ma szembesültem azzal, hogy valószínűleg megszűnt, így egyelőre fogalmam sincs, mit fogok használni helyette), a kisebesedésekre és a száraz foltokra sheavaj és/vagy panthenololdat. Sosem szoktam sminkelni és napozni, nem dohányzom, és eleve zsíros a bőröm, így nincsenek ráncaim, külön szemkörnyékápolásra sem szorulok.
2021. aug. 5. 18:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem rég kezdtem el a tudatos borapolast.. 26 vagyok, alig vannak ráncaim. Fényvédő minden nap, este retinol, niacimid, stb..:) reggelre fényvédő mellé jó a c vitamin szérum is!
2021. okt. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!