Miért van az, hogy a 30-40 feletti nők haja maximum vállig vagy picivel váll alá ér? Ez elegánsabb, esetleg fiatalít?
Ezt én is észrevettem, már leírtak mindent.
Én nagyon sok fajta fazont hordtam az évek során. Huszonévesen felnyírtat, felborotváltat oldalt, akkor még nem volt divat. 18 évesen két centisre lenyirattam, ...áh na mindegy. :D Göndör, szép barna hajam volt, de hamar őszülni kezdtem, sajnos nem egyenletesen, festem, de szeretnék majd teljesen ősz, hosszú hajat is.
Élettársam a 30as éveim elején többször mondta, hogy a hosszabb haj nekem banyásan áll. Megint kísérletezni kezdtem a hajakkal, volt Karen hajam is, az borzalmasan állt.
Hátrafésülhetős rövid, meg pixie haj, kleopátra-ez jól állt nagyon, viszont mivel vasalni kellett folyamatosan nagyon károsította a hajamat.
Aztán pár éve a fodrászom iszonyatosan rövidre vágta hajamat, akkor kiborultam, növeszteni kezdtem ismét.
Most negyven leszek és a hajam lassan eléri azt a hosszt, amit szeretek. Végre megint hátközépig ér és imádom. És nem öregít egyáltalán, szerintem sokkal szelídebb az arcom is így.
Kísérletezek folyamatosan a különböző termékekkel, mi a jó göndörebb hajra, hogy ne legyen kusza, sprőd.
Nekem ezektől a márkáktól váltak be termékek: Lush, Tigi Bed Head+ mosás, ápolás után hagyni megszáradni és max akkor szárítani, ha ritkán kivasalom.
Szoktak nyüstölni, hogy milyen jó volt ilyen olyan röviden, de én azt nem éreztem a magaménak.
"hogy a 80-as, 90-es évek elején a rövid volt a divat"
melyik országban? itt akkora dauerolt hajak voltak, hogy az ember beleszédült.
46 éves vagyok és jóval vállin alul ér a hajam. Szép sötétbarna és csak 1-2 ősz szál van benne, ami még nem igazán látható, úgyhogy nem festem. Csak azért nem hosszabb, mert sajnos mindig is töredezős volt, semmi nem segít rajta, úgyhogy időnként muszáj a legvégéből vágni, vagy úgyis letöredezik magától.
Nem értem, miért kéne levágatnom, csak mert nem vagyok már tini. Nekem a rövid haj sosem állna jól, nem volt jó fiatalon sem. Max. A bubi, kleopátrás frizurát tudnám magamon elképzelni, ami rövidebb, majd valamikor 60 -80 évesen esetleg. De az ilyen szoci korból maradt öcsifrizurától kiráz a hideg!
3!
Nagyon jó hogy kérdésre kérdéssel válaszoltál, én is pont ezt szoktam kérdezni azoktól a nőktől akik megbotránykoznak azon hogy miért epilálom magamról a szőrt.
Voltatok már olyan szőrösek mint egy férfi? Ha nem, akkor ne pofázzatok!
Szoktam felelni.
Bocsi, ez csak észrevétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!