Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért költöm eszetlenül a pénzt?

Miért költöm eszetlenül a pénzt?

Figyelt kérdés

Renget eget költök legfőképp ruhákra, de szépségápolásra is.szinteképes vagyok a teljes fizetésemet 1 hét alatt elkölteni de olyan szinten hogy még egy kiflire sem marad.

Hozzá teszem otthon élek, 20 éves vagyok. Nem állunk valami fényesen anyagilag és otthon mindig megkapom hogy már megint nincs pénzem meg hogy úr isten hogy vagyok képes ennyit kiadni erre meg arra. De nem értik hogy akkor vagyok boldog ha vehetek magamnak új ruhákat, valami megmagyarázhatatlan jó érzés fog el ilyenkor. De már én is elgondolkoztam rajta hogy miért csinálom ezt.

2021. márc. 13. 05:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%

Ezt az angoloknál úgy hívják, hogy shopaholic. Nem vagy egyedül, ismertem egy nálad 2 évvel fiatalabb lányt, ugyanezzel.

Szerintem nevelés kérdése, mert én is 20 éves vagyok, és tehetősebb családból származom, de nem vásárolok ész nélkül, sőt, meggondolom, hogy mit veszek.

De lehet az is közrejátszik, hogy fiú vagyok 😅

2021. márc. 13. 08:01
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Ez egy fajta elmebetegség, ismertem én is ilyen embert. Amikor rájött ez a pénzköltés, elvették a családtagjai tőle a pénzt.De nála nem állandóan volt jelen, hanem időszakonként. Menjél el egy pszichológushoz, pláne, hogy már te is felismerted. Lehet,hogy csak lelki kielégítetlenség az oka.
2021. márc. 14. 10:02
 13/14 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Az a lényege hogy gyerekkori lelki problémákból alakul ki. De kezelhető.

2021. márc. 14. 10:11
 14/14 anonim ***** válasza:
77%
Nettó annyi, hogy nem csinálod.
2021. márc. 14. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!