A fogászati ellátás, fogszabályzás miért ilyen eszetlenül drága?
Hehe, nekem is van olyan sínem, csak valami 70.000 volt :D (Mondjuk azt nem tudom, hogy mindkét fogsoromra, vagy per arab...)
Egyébként elviekben azért mert maszek... De birom, hogy el kellett menni havonta és otthagyni 10.000et, ha csinált is valamit nem csak ránézett, hanem mondjuk ívet cserélt, vagy húzott rajta akkor már +3-6000....
Akinek meg foghúzás, műfogsor meg egyebek tényleg milliókat öl a szájába.
A doki amúgy meg nem tudja hova költse a pénzt...
3-as vagyok, még nem láttam, hogy előttem is írtak.
Szerintetek mennyibe kerülni az éves krumplifogyasztásotok előállítása? (Pénz, munka, idő, és ide is kell szaktudás). Aztán még se árulják 500ért kilóját, a termelők meg éppen hogy megélnek...
Igazad van, az csak egy légből kapott példa volt...
Nade akkor is, ha csak ránéz a szádra már elkér 10.000 Ft-t, mert más nem tudná ezt diplomával a kezében megcsinálni?
Tényleg valami érthető választ valaki adjon már :P
"Szerinted mennyibe (pénzbe és időbe, mert ugye az idő is pénz) kerülne neked mindez, ha házilag akarnád előállítani?"
A f...om tudja, de ez egy amúgy is egy hülye kérdés. Akármivel kapcsolatban meg lehetne ezt kérdezni. Miért, egy pólót mennyibe kerülne előállítani házilag? És egy okostelefont? Annak az előállításábn hány év, hány szabadalom, mennyi technológiai, anyagtudományi szaktudás és precíziós munka van? A szoftveres fejlesztésről, programozásról nem is beszélve. Egy külön világ, amit a kezedben tarthatsz, bármire használhatod, ehhez képest olcsóbb, mint az a nyamvadt fémdarab!
A fogorvos ideje, a rendelő bérlete, üzemeltetése, a sokmilliós eszközök, az asszisztens bére, ezt mind a rendelkezésre álló véges idő alatt kell kitermelni. Emellett minden annyiba kerül, amennyit fizetnek érte, a fogorvos nem jótékonysági intézmény, ő a munkájával minél többet szeretne keresni, ezért természetesen addig emeli az árakat, amíg vannak páciensei.
A műanyagdarab árának ehhez semmi köze. Menjél, oszt vegyél egy darab műanyagot egy százasért, a többit oldd meg, ahogy akarod. Volt már erre példa, egy-két éve volt egy amerikai mérnökhallgató, akinek nem volt pénze fogszabályzóra, úgyhogy tervezett és nyomtatott magának egyet, miután átbújta a szakirodalmat. Sikerrel. Nos, annyi szépséghibája mondjuk van a dolognak, hogy ehhez az egyetem milliós cuccait használta a lézerszkennertől a nagyfelbontású 3D printerig, de ettől még ez egy lehetőség. Meg hát azt se számoltuk bele, hogy vagy száz órát biztos beleölt ebbe hobbiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!