Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért költöm eszetlenül a pénzt?

Miért költöm eszetlenül a pénzt?

Figyelt kérdés

Renget eget költök legfőképp ruhákra, de szépségápolásra is.szinteképes vagyok a teljes fizetésemet 1 hét alatt elkölteni de olyan szinten hogy még egy kiflire sem marad.

Hozzá teszem otthon élek, 20 éves vagyok. Nem állunk valami fényesen anyagilag és otthon mindig megkapom hogy már megint nincs pénzem meg hogy úr isten hogy vagyok képes ennyit kiadni erre meg arra. De nem értik hogy akkor vagyok boldog ha vehetek magamnak új ruhákat, valami megmagyarázhatatlan jó érzés fog el ilyenkor. De már én is elgondolkoztam rajta hogy miért csinálom ezt.

2021. márc. 13. 05:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Az amúgy soknak számít ha több mint 200 db pólóm van és kb 80 db hosszú nadrágom? 😅 Egyszer kíváncsiságbol megszámoltam.
2021. márc. 13. 05:51
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Majd ha egyszer nem lesz már mit elköltened,vagyis hogy lesz,de éppen csak annyi hogy ennivalóra fog telni,másra nem,majd akkor megtapasztalod hogy mi a fontos,de addig nem.
2021. márc. 13. 06:03
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Pszichológiai okai vannak. Nem megy jól nektek, de ilyenkor kiéled magad, ad egy gyors boldogság érzetet. Ez nem tart sokáig, ezért veszed a következőt. Szükséged már semmi ezekre, mert van elég, de te nem szükség szerint vásárolsz. Hamis jólétben érzed magad. Ismerek ilyen embert, aki 40 körül is ezt csinálja. A másik, hogy nincs nagyobb célod, amiért spórolnál plusz semmi következménye nincs, mert otthon laksz. Ha nem változik borítékolom, hogy te leszel az, akinek mindig mindene meg lesz, de a zsebes örökre üres marad. Sokan vannak így. Én még inkább az anyagi stabilitástól érzem jól magam.
2021. márc. 13. 06:46
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Birtoklási vágy. Mit nem kaptál meg gyerek korodban, miben szenvedtél hiányt? Nem feltétlen kell fizikai dolognak lennie, lehet szükséglet is (szeretet, figyelem, törődés).
2021. márc. 13. 06:47
 5/14 anonim ***** válasza:
57%
Keress más boldogságot, vagy siker élményt.... Jól jöhet 1 (olcsóbb hobbi) vagy 1 pali.
2021. márc. 13. 07:04
 6/14 Noren1989 ***** válasza:
66%

Szerintem költözz el. Ha albira költöd, egyből nem lesz mit a szépségedbe nyomni.

Viccet félretéve, feltételezem, h anyudék nem tanítottak meg a pénzzel gazdàlkodni, emellett semmilyen, nagyobb pénzösszeget igénylő célod sincs.

2021. márc. 13. 07:16
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
Ha van lehetoseged otthon ingyen lakni, de van munkad az a legnagyobb lehetoseg. Nem kell lakhatasra, kajara koltened es eszmeletlen sokat megsporolhatsz. Foleg most, hogy minden zarva van. Kezdj el sporolni jogsira, kocsira, nyaralasra es sajat lakasra/hazra. Hidd el 5 ev mulva jobban fogsz orulni a sporolt penznek, mint az 500 darab ruhanak.
2021. márc. 13. 07:44
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Vagy koss lakastakarekot azt minden honapban fixen lekotod es azt tudod gyujteni.

Utolso voltam. :)

2021. márc. 13. 07:44
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

Ez sajnos egy tipikus hozzáállásbeli különbség a szegényebb és a tehetősebb emberek között. Én gazdag családban nőttem fel és nem szórom a pénzt, 300 ezres pályakezdő fizumból másfél év alatt 1 milliót félretettem. Pedig mellette fél éve albit is fizetek, és azért nem kuporgatok, mindent megveszek, amire szükségem van és ruhákból csak márkás drágábbakat, de keveset! Inkább legyen kevesebb, de minőségi márkás ruhám, mint 100 gagyi, amiknek a 90%-át úgysem hordanám. Ez teljesen beteges dolog, hogy így szórod értemetlenül a pénzt. Nem fogsz az életben egyről a kettőre jutni.

Tűzz ki magadnak egy célt, hogy minden hónapban x összeget félretegyél, ez legyen minél magasabb összeg. Számold ki, hogy mennyit kell havonta költened a szükséges dolgokra, utána engedj magadnak valamennyit kényelmi dolgokra is költeni, de a többit szigorúan tedd félre. És ahhoz soha ne is nyúlj, csak ha nincs más választás.

2021. márc. 13. 07:47
 10/14 anonim ***** válasza:
36%

En a 7es es 8as valaszt irtam. En nem tehetos csaladbol szarmazom, megsem szorom a penzt es sporolasra torekszem. Nekem valamivel alacsonyabb a fizum, es tandijat kellett meg osszel fizetnem, ennek ellenere hasonlo megtakaritassal rendelkezem mint te. Szerintem ez neveles es sajat felfogas kerdese is. Ha tudod, hogy mire gyujtesz, mit akarsz elerni nyilvan nagyobb motivacio. :)

2021. márc. 13. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!