Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Műkörmöt lehet vágni ollóval?

Műkörmöt lehet vágni ollóval?

Figyelt kérdés

Most van először, és iszonyat hosszú lett. Az a kérdésem, hogy sima körömollóval lehet-e vágni? Azt hallottam, hogy akkor levegő kerülhet alá, és felpúposodik. Tényleg így van?

Saját köröm nem lenne benne, csak a műköröm.

Reszelni amíg nem muszáj, nem szívesen, nagyon sok idő lenne minden ujjamról fél centit leszedni...

Körmöshöz nem szeretnék ezzel elmenni, egyszeri mulatságnak gondoltam csak ezt a köröm-dolgot, és szeretném itthon megoldani, amíg lehet.

Köszi, ha írtok tanácsot vagy tapasztalatot!:)

2020. nov. 2. 11:27
A kérdező szavazást indított:
Igen, lehet
Nem lehet, tönkremegy és nem tudod magadnak kijavítani
Lehet, csak nehéz úgy, hogy szép maradjon
16 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ollóval nem annyira, egy erősebb körömcsipesszel inkább, de repedni fog, mindenképp reszelni kell, nem olyan lesz, amit szeretnél.

Én régen lenövő körömmel csináltam ezt, mikor nem tudtam visszamenni leszedetni.

Szerintem jobban jársz, ha veszel egy erősebb üvegszálas reszelőt, azzal gyorsan megy, és szebb is lesz, mintha vágni próbálnád.

De adj neki egy-két napot előtte! Mivel most van először körmöd, ezért minden idegesít rajta, de meg fogod szokni. Hacsak nem nulláról L-eset építettél, mert akkor értelek. :D

2020. nov. 2. 11:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a levegő kerül alá dolgot ne úgy képzeld, mint mikor egy matrica púpos lesz, a megkötött köröm nem csinál olyat. Viszont elkezd felválni, sokkal könnyebben letörik, beakad alá a hajad vagy ruhaszál, baromi kellemetlen.

Pl nekem legutóbb sikerült úgy letörnöm egy ilyen körmöt (már nem megcsócsáltat, csak elkezdett feljönni, amit nem vettem észre), hogy konkrétan a fele köröm repült. Szerencsém volt, hogy a sajátomat nem tépte magával. Pedig csak elemet akartam cserélni a távirányítóban. :D

2020. nov. 2. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod ollóval levágni, nem viszi. Le kell reszelni.
2020. nov. 2. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

És ha körömcsipesszel levágom, aztán ahol pl repedezett utána, azt a maradék 1-2 mm-t lereszelem, az működhet?

Első, már egy hete van, és le is nőtt azóta:)

Egy-két héten belül már még durvább lenne, mert most se kicsi, úh még csak a lehetőségeimet fontolgatom.

Köszi mindenkinek:)

2020. nov. 2. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Vizes köves késélező jó lehet.
2020. nov. 2. 12:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Zselés vagy porcelán? Ez kimaradt.

Működhet egyébként, de durván fog törni tényleg, szilánkosra, mint a műanyag, és nem lesz szép. A végei ugye el vannak vékonyítva, hogy körömszerű legyen, de fentebb több az anyag, szóval úgy kell reszelned, hogy vállalható maradjon. Szerintem nagyobb meló, mintha az egészet reszelnéd, de te tudod. A házi leszedős cikkekben is a reszelést javasolják egyébként.

2020. nov. 2. 12:27
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
Kétlem,hogy egy hét alatt ammyit nőtt, hogy már zavarjon a hossza. Maganak ne vágd le,mert tönkreteszed. Reszelővel reszelhetsz belőle.
2020. nov. 3. 07:18
 8/8 A kérdező kommentje:

#7 akkor kételkedj. Se elhinned nem kell, se szöveget értelmezni:)

#6, zselés.

Köszi mindenkinek, reszeltem, nem is volt annyira sok idő, mint ahogy elsőre kinézett.

2020. nov. 4. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!