Mi az hogy valakinek a saját körme vagy nem? Milyen típusú műkörmök vannak?
A saját köröm azt jelenti, hogy nincsen semmilyen anyaggal meghosszabbítva, csak a természetes körmön van anyag, legyen az lakk, géllakk, zselé vagy porcelán.
Ha nem saját köröm, akkor a saját köröm meg van hosszabbítva valamilyen anyaggal (zselé, porci) vagy tippel és úgy van megcsinalva a műköröm zselével, porcelánnal.
Vagy ha már annyi alkalommal volt körmösnél hogy ez már a saját körmöm
Ez pedig az, hogy első alkalommal meg lett hosszabbítva (tip, zselé vagy porci) és azóta, ahogy nőtt a saját körme, gyakorlatilag le lett már reszelve az anyag, amivel hosszabbítva lett, tehát az anyag alatt már teljes hosszban a saját körme van.
Illetve van ami szimpla valami természetes és csak felviszik a körmödre nem zselé nem porcelán nem tipp hanem valami más.
Ez szerintem a géllakk lesz.
Minden köröm műköröm, ami építőzselével, vagy porcelánnal készül. Lényegtelen, hogy a vendég körme alánőtt-e, vagy nem, mert ezt a felhasznált anyag határozza meg.
A tip nem alapanyag, hanem egy körömhosszabbításra használt maradandó alátét, amit a körömre ragasztanak,majd zelével, vagy porcelánnal borítják a tartósság és a stabilitás érdekében. A másik módszer a sablonra történő építés, amikor egy öntapadós papírsablont helyeznek a köröm elé/alá, arra hordják fel az építő alapanyagot, majd kötés után a sablont eltávolítják. A harmadik módszer a reverse tip megoldás, ami az új polygelekkel tefjedt el itthon (külföldön már évekke ezelőtt is használták porcelánnal)
Ennél a módszernél egy speciális tip belső felére kerül az anyag, majd ezt a köröm felületére illesztik, megköttetik, és a tipet eltávolítják a köröm felületéről.
Egy hétköznapi kifejezés nem szakmai kérdés.... :D
Nekem pl. a szakmámban sokszor használjuk a "rekord" kifejezést. Akkor mostantól beleköthetek mindenkibe, aki nem az én szakmám szerinti definíciónak megfelelően használja ezt a hétköznapi szót? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!