Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan nézhetnék ki gazdagabbnak?

Hogyan nézhetnék ki gazdagabbnak?

Figyelt kérdés
Nem tudom magamat integrálni a suliba. Sajnos mindenki tehetősebb családból származik. Még a legszegényebb is Iphone 8 plus-szal járkál az osztályban. Az osztálytársak 90%-át autóval hozzák be, BMW, Mercedes, Audi, vagy Ford Puma, Vitara stb. Tehát nem 200 ezres kocsijuk van mint pl nekünk. Egy rossz suzuki swiftünk van, és kínais ruhákba járok. Egy egyszerű 30 ezres Navon van és mivel nem vagyok gazdag kinéznek. Állandóan b*sztatnak. Elegem van! Milyen cuccokkal legyek menőbb? Elmegyek diákmelózni jövő hónapban. Mire gyűjtsek?
2020. okt. 19. 08:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező!

Azok akik a szüleid anyagi helyzete miatt piszkál, azok retardáltak!

Tudom, hogy nehéz, de ne foglalkozz velük, és nyugodtan küldd el őket a pic.sába! Nem attól lesz valaki értelmes, jófej stb, hogy milyen ruha van rajta, és milyen a körítés. Azok a kölkök akik vagánykodnak, azok sem a saját keresetükből öltözködnek, vesznek drága telefont, hanem anyuci-apuci pénzéből vannak kinyalva, szóval elmehetnek a sunyiba!

Ismerem milyen érzés mindez, volt benne részem. Ma már 40 évesen más a helyzet, kikapartam magamnak a gesztenyét, és sokan az akkori vagánykodó/nagyarc gyerekekből egy nagy nulla lett, a sors mindenkinek visszaadja azt amit ő ad másoknak. Ha nagyon nem tudod ignorálni a hülyéket, akkor menj át egy másik suliba, de vigyázz, hülyék mindnehol vannak! És a legfontosabb, hogy maga a suli jó legyen , nem az osztálytársak a mérvadóak, azokat le kell építeni.

2020. okt. 19. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

Most mondhatnám, hogy viselj letisztult, egyszínű szereléseket, és outletekből szerezz be 1-2 megfizethető, de márkás dolgot, pl. egy táskát, de ez a fajta “sznob” stílus megöli az egyéni önkifejezést.

Csak a legfelszínesebb, divatmajom réteg fejében létezik az a kép, hogy a tehetős embereknek hogy “kell” (🥶) öltözködni, de ez hatalmas baromság.

Az én ruhatáramban az egyéni önkifejezés nagyobb szerepet játszik, abba öltözöm, ami jól áll, és amit stílus szempontjából a magaménak érzek, ugyanannyira hagynak hidegen a sztereotípiák, mint a gigantikus logóval ellátott “hűűdeluxyyyy” státusszimbólumként lengetett ruhadarabok, pedig én is tehetős családból származom.

Tévedés ne essék. VOLT Guess táskám nekem is, mint bárki másnak kereső, fiatal tinédzser koromban. Fél év után már rongyos volt, míg az, amit a Zarában vettem, már évek óta hibátlan állapotú. Nem mindig a felhypeolt és túlárazott dolgok a jobb minőségűek.

Eleve unszimpatikus nekem, ha valaki a megjelenésével is csak azt akarja bizonygatni, hogy “mennyire gazdag”. Belső értékek, intelligencia, emberség szempontjából viszont üres, és mindenkit leír, aki nem olyan felszínesen gondolkozik, mint ő. Őszintén megmondom, ilyen barátokra nem lenne szükségem, legyen ennek akármi az ára egy osztályközösségben.

És igen, bizonyos ruhadarabjaim drágábbak, vagy hasonló áron mozognak, mint ahol ők vásárolnak, de amíg én szerelemből veszek meg egy ruhát, és hosszú éveken keresztül szeretném viselni, addig ők felszínes polgárpukkasztásból, hiszen ha más irányt diktál a divat, azonnal lepasszolják. I

Szerintem az embernek nincs szüksége egy szekérderéknyi ruhára, csak számára telitalálat darabokra. És nem... nem csak az unalmas, basic cuccokra gondolok (alteros vagyok, nekem nem jönnek be), hanem olyan színű, és fazonú dolgokra, amik tökéletesek és praktikusak számára, abszolút leírják a személyiségét.

2020. okt. 19. 11:28
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
a gazdag nem feltétlenül jelent sznobot, meg fogod találni a társaságodat, nyugi
2020. okt. 19. 11:55
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy Te legalább biztos lehetsz benne, hogy az eszedért és nem a szüleid pénzéért vettek fel ebbe az iskolába. Te éppen próbálsz kitörni a szegénységből. Szorgalmasan tanulsz, hogy majd többre vihesd, mint a szüleid. Nyugodtan megmondhatod, hogy a sok pénzből vegyenek néhány illemtan órát, mert hiába van sok pénzük, ha nem tudnak viselkedni. Az osztyfőnök egyébként tud róla, hogy cikiznek téged? Neki feladata lenne rendezni az ilyen helyzeteket, de legalábbis el kellene beszélgetnie a helytelenül viselkedő tanulókkal. Nem tudom van-e nálatok iskolapszichológus. Ha van, neki is elmondhatod a problémádat. A szüleidnek is szólj. Ha tudja az osztályfőnök, az iskolapszichológus, meg a szüleid, az már 4 felnőtt ember, aki segíthet rajtad.
2020. okt. 20. 06:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy a diákmunkát jól gondold meg. Fogod bírni a tanulást és a munkát egyszerre? Az idei jegyeid közül már számítani fog valamelyik az egyetemi felvételire? Mindenképp a tanulás legyen az első, neked most ez a legjobb befektetés a jövődre nézve. Nem éri meg pártízezer forint meg néhány márkás ruhadarab, hogy akár a suli, akár az egészséged rovására menjen.
2020. okt. 20. 06:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#14 Nem tudhatjuk a szülők miért vannak relatíve rossz anyagi helyzetben, lehet rajtuk kívül álló ok is (pl. betegség) . És nagyon rossz ötletnek tartom szólni nekik: érezzék emiatt szarul magukat? Tenni ellene nem tudnak, csak iskolaváltással. Valószínűlegígy is bőven hoznak áldozatot.

Kérdező: én is a azt tudom javasolni, hogy próbáld meg amennyire lehet figyelmen kívül hagyni ezt, ne ugorj ezekre, próbálj normális emberekkel barátkozni, az segít az önbecsülésednek. És tényleg a tanulás legyen az első. Ruházkodásban: turi ill. nem tudom milyen a kézügyességed. Ha úgy van magadnak is átalakíthatsz, készíthetsz ruhákat.

2020. okt. 20. 14:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16 És mit mondjon a kérdező otthon, miért szeretne iskolát váltani? Feltételezem nem véletlenül választották az adott iskolát. Szülőként azt gondolom, hogy igenis szólni kell otthon, ha baj van az iskolában. A család anyagi helyzetén nem tudnak változtatni, de a helyzet kezelésében lehet segítséget kérni. És kell is a felnőtt segítség, mielőtt tragédiába torkolna a történet.
2020. okt. 20. 14:42
 18/19 anonim ***** válasza:
#17 az iskolaváltás az egyik utolsó lépés, nyilván ott be kell vonni a szülőt. Helyesebben úgy kellett volna fogalmaznom, hogy első körben a tanárt, iskolapszichológust vonnám be.
2020. okt. 20. 15:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Valóban, érdemes meggondolni, hogy a továbbtanulás a fontosabb, ami aztán az egész életedre hatással lehet, vagy az, hogy most megpróbálj megfelelni olyan embereknek, akiknek nem lehet megfelelni.

Az ilyenek azért is csesztetni fognak, ha jobb ruhákban jársz, akkor meg az lesz a baj...

Egyébként, ahogyan itt is tanácsolták, én is javaslom a turikat.

És amire még érdemes figyelni, hogy jól kombinálható darabokat próbálj beszerezni. Egyszínű, letisztult felsők, kerüld nagy feliratokat, csillámokat, mintákat. Persze ésszel ezekből is lehet válogatni, ezekből is vannak jók, csak figyelj, hogy igényes darabok legyenek.

És lehet tényleg jó lenne átkérni magad másik osztályba. Könnyű mondani, hagyd figyelmen kívül, és elhatározni sem olyan nehéz, de amikor a való életben minden egyes nap csesztetnek, akkor az ember csak magára veszi, hiába tudja, hogy butaság.

Hány éved van még ebben a suliban?

2020. okt. 22. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!