Hogyan nézhetnék ki gazdagabbnak?
Kérdező!
Azok akik a szüleid anyagi helyzete miatt piszkál, azok retardáltak!
Tudom, hogy nehéz, de ne foglalkozz velük, és nyugodtan küldd el őket a pic.sába! Nem attól lesz valaki értelmes, jófej stb, hogy milyen ruha van rajta, és milyen a körítés. Azok a kölkök akik vagánykodnak, azok sem a saját keresetükből öltözködnek, vesznek drága telefont, hanem anyuci-apuci pénzéből vannak kinyalva, szóval elmehetnek a sunyiba!
Ismerem milyen érzés mindez, volt benne részem. Ma már 40 évesen más a helyzet, kikapartam magamnak a gesztenyét, és sokan az akkori vagánykodó/nagyarc gyerekekből egy nagy nulla lett, a sors mindenkinek visszaadja azt amit ő ad másoknak. Ha nagyon nem tudod ignorálni a hülyéket, akkor menj át egy másik suliba, de vigyázz, hülyék mindnehol vannak! És a legfontosabb, hogy maga a suli jó legyen , nem az osztálytársak a mérvadóak, azokat le kell építeni.
Most mondhatnám, hogy viselj letisztult, egyszínű szereléseket, és outletekből szerezz be 1-2 megfizethető, de márkás dolgot, pl. egy táskát, de ez a fajta “sznob” stílus megöli az egyéni önkifejezést.
Csak a legfelszínesebb, divatmajom réteg fejében létezik az a kép, hogy a tehetős embereknek hogy “kell” (🥶) öltözködni, de ez hatalmas baromság.
Az én ruhatáramban az egyéni önkifejezés nagyobb szerepet játszik, abba öltözöm, ami jól áll, és amit stílus szempontjából a magaménak érzek, ugyanannyira hagynak hidegen a sztereotípiák, mint a gigantikus logóval ellátott “hűűdeluxyyyy” státusszimbólumként lengetett ruhadarabok, pedig én is tehetős családból származom.
Tévedés ne essék. VOLT Guess táskám nekem is, mint bárki másnak kereső, fiatal tinédzser koromban. Fél év után már rongyos volt, míg az, amit a Zarában vettem, már évek óta hibátlan állapotú. Nem mindig a felhypeolt és túlárazott dolgok a jobb minőségűek.
Eleve unszimpatikus nekem, ha valaki a megjelenésével is csak azt akarja bizonygatni, hogy “mennyire gazdag”. Belső értékek, intelligencia, emberség szempontjából viszont üres, és mindenkit leír, aki nem olyan felszínesen gondolkozik, mint ő. Őszintén megmondom, ilyen barátokra nem lenne szükségem, legyen ennek akármi az ára egy osztályközösségben.
És igen, bizonyos ruhadarabjaim drágábbak, vagy hasonló áron mozognak, mint ahol ők vásárolnak, de amíg én szerelemből veszek meg egy ruhát, és hosszú éveken keresztül szeretném viselni, addig ők felszínes polgárpukkasztásból, hiszen ha más irányt diktál a divat, azonnal lepasszolják. I
Szerintem az embernek nincs szüksége egy szekérderéknyi ruhára, csak számára telitalálat darabokra. És nem... nem csak az unalmas, basic cuccokra gondolok (alteros vagyok, nekem nem jönnek be), hanem olyan színű, és fazonú dolgokra, amik tökéletesek és praktikusak számára, abszolút leírják a személyiségét.
#14 Nem tudhatjuk a szülők miért vannak relatíve rossz anyagi helyzetben, lehet rajtuk kívül álló ok is (pl. betegség) . És nagyon rossz ötletnek tartom szólni nekik: érezzék emiatt szarul magukat? Tenni ellene nem tudnak, csak iskolaváltással. Valószínűlegígy is bőven hoznak áldozatot.
Kérdező: én is a azt tudom javasolni, hogy próbáld meg amennyire lehet figyelmen kívül hagyni ezt, ne ugorj ezekre, próbálj normális emberekkel barátkozni, az segít az önbecsülésednek. És tényleg a tanulás legyen az első. Ruházkodásban: turi ill. nem tudom milyen a kézügyességed. Ha úgy van magadnak is átalakíthatsz, készíthetsz ruhákat.
Valóban, érdemes meggondolni, hogy a továbbtanulás a fontosabb, ami aztán az egész életedre hatással lehet, vagy az, hogy most megpróbálj megfelelni olyan embereknek, akiknek nem lehet megfelelni.
Az ilyenek azért is csesztetni fognak, ha jobb ruhákban jársz, akkor meg az lesz a baj...
Egyébként, ahogyan itt is tanácsolták, én is javaslom a turikat.
És amire még érdemes figyelni, hogy jól kombinálható darabokat próbálj beszerezni. Egyszínű, letisztult felsők, kerüld nagy feliratokat, csillámokat, mintákat. Persze ésszel ezekből is lehet válogatni, ezekből is vannak jók, csak figyelj, hogy igényes darabok legyenek.
És lehet tényleg jó lenne átkérni magad másik osztályba. Könnyű mondani, hagyd figyelmen kívül, és elhatározni sem olyan nehéz, de amikor a való életben minden egyes nap csesztetnek, akkor az ember csak magára veszi, hiába tudja, hogy butaság.
Hány éved van még ebben a suliban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!