Hogyan fogadjam el magam?
Évek óta baj van az önbizalmammal.
Hiába mondja a barátom nap mint nap, hogy szép/gyönyörű vagyok, sosem tudom elhinni neki.
150/155 centi vagyok, 57 kiló (fogyni szeretnék 50-re kb). Homokóra alakom van, 70C-s a méretem. Így leírva mindenki gondolom egy szép testet képzel el, de én nem érzem azt, hogy tetszetős lenne. Alacsony alkatomhoz képest zömökebb vagyok, nem illik a magasságomhoz a mellméretem sem, túlzottan nagy. Lapockáig érő sötétbarna hajam ban, barna szemem. Az arcbőröm tiszta, de sötétebb (sokan mondták már rám, hogy cigány vagyok, emiatt sem szeretem a bőröm). Az ajkam telt, a szemöldököm dús, viszont az egyik szemem látványosan kisebb, mint a másik, és ez leginkább a képeken csúnya.
Nektek van e valami praktikátok, amivel egy kis önbizalombombát csempésztek a napjaitokba? Vagy hogyan tanultátok meg elfogadni magatokat? Manapság a neten látott tökéletességek sem igazán segítenek.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm. A trollok kíméljenek. 20/L
Egy nap mérd meg, hogy mennyi időt töltesz a tükör előtt. Kérdezz meg másokat, hogy ők mennyit. Ebből rájössz, hogy túl sokat.
Ha rád törnek a gondolatok, akkor követeld ki magadtól (ha kell, mások segítségével), hogy ugyanannyi jó tulajdonságodra is gondolj, mint ahány rosszra. Akár le is írhatod ezeket egy táblázatba. De az a szabály, hogy nem írhatsz több rosszat, mint jót. Emiatt elkezdesz majd alkukat kötni magaddal, hogy mit húzz ki azokból a rossz dolgokból, amiket eredetileg felírtál első felindulásból. Sok sikert!
Elfogadni azt kell, amin lehetetlen változtatni(pl magasság, arcforma stb) , vagy az adott személynek valamiért nincs rá lehetősége(plasztika).
A súllyal kapcsolatban az a keserű igazság, hogy egy alacsony embernek nagyon nagyon vékonynak kell lenni ahhoz, hogy ne tűnjön zömöknek. Tehát nálad is ez lehet a gond, ezen viszont lehet változtatni.
Én magam úgy vagyok vele, ha zavar magamon valami, amin lehet alakítani, akkor megteszem. Ha nem, akkor próbálok vele nem foglalkozni, senki sem tökéletes. Neked is van barátod, ha neki tetszel, az bőven elég és jó. Ha neki tetszel, akkor akár magaddal is megbarátkozhatnál.
Kedves első!
Nem szoktam nézegetni magamat a tükörben. A képeken utálom azt, ahogy kinézek, de ha esetleg elmegyek egy tükröződő felület mellett sem tetszik a látvány. A további segítséget köszönöm.
Kedves második!
Nagyon sokat kellene fogynom, hogy ideális legyen a súlyom, viszont az meg nagyon abszurd lenne a mellméretemhez képest. 😅
4 Én csak egy javaslatot tettem, nem kötelező betartanod. Ezt a súly-mellméret dolgot nem értem hogy érted. Ha fogysz, akkor a melled is kisebb lesz.
Én 164cm és 53 kg vagyok, 70F a mellméretem. Na, az az ami abszurd a testalkatomhoz.
Te még teljesen jó vagy ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!