Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » "Emo" kérdés? Mit gondoltok?

"Emo" kérdés? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Ma néztem a Josi Barat-ot (nagy véletlen épp akkor kapcsoltam be a tv-t), és éppen egy "emo" ecsetelte, hogy az imo az egy életérzés, és már csak divat. Meg alapvetően amerikai "szokás", és hogy egy annyit jelent, hogy ha valaki emocionális, akkor érzékenyebb, a zenékben hamarabb átérzi az érzéseket, stb.

Na most... ha ez egy "életérzés", akkor azt miért nem lehet normális öltözékkel, hajviselettel kompenzálni? Miért muszáj ehhez a vasalt szembe lógó hajnak, és a piercingeknek társulnia?

Ha ez tényleg csak egy érzelemkifejezésére alkalmas irányzat, akkor miért nem tudja ezt magában megvalósítani? Miért kell ezt mindenki felé mutatni?

2010. aug. 5. 18:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Láttam azt a riportot. Egy punkkal és az anyjával állították szembe őket, nem ?

Na itt megjegyezném, hogy elég intelligensnek látszott az emós, de azért egy beszívott punkkal összeállítani... Ez már tipikus médiahúzás. Próbáltak volna azonos képeségekkel rendelkezőket vitatkoztatni, érveltetni.

Én egyáltalán nem fogom az emók pártját, ne értsd félre, utálom ezeket a kis tinipic-sákat, akik valóban a divat miatt csináljak, aztán jön egy újabb divathóbort, aztán "szevasz emó". De én gondolom, hogy vannak olyan emók, akik nem bu-z-iknak néznek ki, illetve nem is azok, nincs teleaggatva a képük piercinggel, hanem tényleg azért válaszottak egy stílust, mert gy érzik, hogy abban önmaguk lesznek. Ennyi erővel meg lehetne kérdejelezni egy rockert is. Ha egy életérzés, akkor miért nem lehet bakancs nélkül, hosszú haj nélkül, bőrkabát stb. nélkül élni ? Tény, hogy vannak ilyenek, de elég sokan kimutatjuk, hogy mi ezt az életstílust, a rock/metál ill. mondanivalóval és képzett előadókkal rendelkező zenét szeretjük. De az, ami manapság folyik, az poén, nincs rá más szó. Elhiheted, hogy nem az emósság miatt csinálják, hanem mert kínjukban nincs jobb dolguk, ők ki is fogják nőni, de aki tiszta szívével érzi, hogy ő egy adott stílushoz tartozik, szereti is csinálni, nem azért, mert Jóska is rocker/technos/emó, hanem magáért csinálja.

A másik, hogy nem értek egyet ezzel az érzékenyebb, mint az átlag... Én is érzékeny vagyok, meghatódok könnyen, empatikus vagyok, együtt sírok a barátaimmal, ha kell, szeretek segíteni másokon, adakozni stb, de ettől nem lesz emós az ember. Ez egy tulajdonság, amit megkap az ember vagy nem. Az meg az ő bajuk, ha magukra erőltetik az "érzékenységet", majd megunják.

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.

2010. aug. 5. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!