Szemuveg vagy kontaktlencse? melyek a kontaktlencse hatranyai? Es elonyei?
Nekem mindkettő van:
- kontaktlencsét akkor hordok, amikor a szemüveg hátrány, de fontos jól látni (pl. fellépéskor)
- szemüveget meg minden más esetben, amikor fontos jól látni
Lencsével arra kell figyelni, hogy nagyon tiszta legyen a kezed, mikor felteszed a szemedre, meg leveszed, és lehetőleg ne menjen be semmi a szemedbe idegen anyag (pl. a sminket is óvatosan csak a szem környékén), illetve ha allergiás vagy valamire, ami miatt a szemedet is érheti baj, akkor fokozottan kell erre figyelni (én pl. a rovarcsípésre vagyok allergiás, egyik szememet meg is csípte lencsével valami, abban a szememben nem hordhatok soha többé lencsét emiatt, de mivel nekem csak alkalmi lencsém van, így nem gond, ha csak a másikban van lencse, amikor fontos)
Állandó lencsének a tisztítására kell odafigyelni, meg ha nem egyforma a 2 szemed, akkor nem szabad összekeverni.
Az alap dolog a szemüveg, a kontaklencse pedig alkalmakra(lehet mindennap, DE nem egésznap)
Tehát ha csak egyiket akarod akkor szemcsi, ha érdekel még több info a témárol írj, és válaszolok bármire, v vegyél fel msnre, (nekem asszem 3éve van lencsém..)
Én is a kontaktlencse mellett szavaznék :) Persze emberfüggő.Én 5 évig használtam szemüveget , mindig mikor mentünk vizsgálatra megkérdeztem mikor lehet már kontaktlencsém. Persze engem is azzal riogattak hogy fertőzések, szembetegség stb. Aztán most egy éve végre kaptam kontaktlencsét. Sokkal jobb mint a szemüveg. Szerintem nagyon sok előnye van. Sokkal jobb a térlátás benne, nem ütik le a fejedről:D teszem azt tesi órán..stb Nincs nyáron az hogy lecsúszik a fejedről.. meg ilyenek én nagyon szeretem.. utáltam a szemüveget.. A hátránya annyi lehet hogy be kell tartani tényleg a higiéniát.. meg kissé drágább mulatság mint a szemüveg.. De én már teljesen hozzászoktam reggel kelés alapos kézmosás lötyivel lencse alapos takarítás berakás este ugyanez simán jó =)
páás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!