Kontaktlencse? (kérdés rövid, magyarázat hosszú)
Tudtommal 14 év felett lehet hordani...
Amúgy attól függ milyet szeretnél, van napi lencse, ezeket sportoláshoz ajánlják, vagy ha csak alkalmakkor hordod őket, vannak 2 hetes és havi lencsék is(ezek az állandók). Ha ezt kibontod végig is kell hordani.
Ami problémás lehet, hogy nagyon kell ügyelni a higiéniára, a lencse megfelelő tisztítására (ennyi előnye van a napinak, azt nem kell tisztítgatni, csak kidobod mikor kiveszed), mert begyulladhat tőle a szemed, egy ismerősöm nem foglalkozott vele elegt, el is tiltották egy ideig a lencse viselésétől.
Előnye pedig, hogy sokkal jobban lehet vele látni, sportoláshoz sokkal kényelmesebb.
Én kb. fél éve hordok lencsét, 15 vagyok, és azért hezdtem, mert nagyon kényelmetlen volt a szemüveg. Nyomta az orrom, fájt benne a fejem, és még álmosított is. Na akkor jött az ötlet a kontaktlencsével, és áldom az eszem, hogy belementem, mert sokkal-sokkal jobb. Kényelmesebb, minden irányba látsz vele. Meg én reggelente azért szeretem, mert úgy ahogy ilyen nedves, meg hideg felébredek tőle. :)
Ilyen fiatalon nem szokták a havit ajánlani, mert ugye azt hordod a legtovább, ott kellene a legjobban vigyázni a higiéniára, én mondjuk havival kezdtem, de most már átálltam a kéthetesre. Persze a napi lenne a legjobb ilyen téren, de az meg már úgy elég drága. Mondjuk az ilyesmik nem feltétlenül kapcsolódnak most a kérdésedhez. :)
A negatívumokról meg amiket már írtak. Ahhoz nem tudok mást hozzáfűzni.
Hát szerintem próbáld ki, és aztán majd meglátod, hogy neked jobban beválik-e mint a szemüveg, vagy nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!