Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Akkor a szépség mégsem annyira...

Akkor a szépség mégsem annyira relatív?

Figyelt kérdés
Ha teljesen relatív lenne, akkor elvileg nem lenne olyan ami mindenki szerint szép, csak a mértéke tér el és olyan se ami senki szerint se szép. Ha tényleg relatív lenne a szépség akkor Molnár Krisztián is bejöhetne sok nőnek nem? Hiszen mindenki szerint más a szép, szerintem ő csúnya de más szerint lehet szép, nem? Sőt valaki szerint akkor lehetne álompasi is nem? Akkor a szépség mégsem annyira relatív nem? Ha van olyan ami 100 ból 90 ember szerint szép és olyan is ami csak 10 szerint átlagosan, az azt jelenti, hogy annyira nem relatív mint hisszük nem?

2020. aug. 4. 22:57
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Nem annyira relatív, mint amennyire sokak lelkének jól esik hinni.
2020. aug. 4. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Kezdjük azzal, hogy a helyes szó nem a "relatív", hanem a "szubjektív". A kettő között van némi különbség. Olyan jellemzők is lehetnek relatívak, amik objektívek. De ez már fizika, ha érdekel, kress rá, hogy "relativitás". ;)

Másrészt: ne keverjük a szubjektivitást a statisztikával! Ha egy nő 10 férfinek tetszik, 90-nek meg nem, akkor ő szép, vagy sem? Szebb, mint az, aki 90-nek tetszik, és 10-nek nem? Hibás gondolat, ha erre rávágod az igent. Részben azért, mert a szépség sem egy bináris mennyiség. Nem csak "gyönyörű és ocsmány" van, a kettő között nagyon széles a skála. Mi van, ha az egyik nő 90 pasinak tetszik, de mindegyiknek csak "épp, hogy", és 10 meg egyenesen undorodik tőle, ellenben a másik 10 férfi számára az álomnőt jelenti, akkor most melyik a szebb? És az a tény, hogy van, akinek az egyik tetszik, és van, akinek a másik, pont azt bizonyítja, hogy a szépség szubjektív. Az nem változtat a szubjektív mivoltán, hogy a vélemények aránya nem pontosan egyenlő. Pláne, hogy érdekelné a fenét, hogy álmaim nője vajon a pasik hány százalékának tetszik, vagy hogy én a nők hány százalékának jönnék be, ha imádjuk egymást, és tetszünk egymásnak.

Harmadrészt: azért az mindenkinek nyilvánvaló, hogy Molnár Krisztiánnak nem a külseje a legnagyobb problémája. Egy arrogáns, antiszociális, beszélni alig tudó, munkakerülő értelmi fogyatékos alkoholistával, aki szerint ő (meg a "donét") a világ közepe, és mindenki csak egy alsóbbrendű senki, még akkor sem akarna értelmes nő párkapcsolatot, ha egyébként egy görög isten lenne.

2020. aug. 5. 03:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Én tudom, hogy mit jelent a relativitás, szerintem jobban mint te. Kicsit poénosan írtam ki a kérdést, hogy szóba hozzam Krisztiánt, ez hozzátartozik a dologhoz. Kicsit vicces maga a gondolat is, ezért kiírtam Krisztiánnal megtöltve. De ha szóba hoztad a fizikát, mit tudsz te a fizikáról amit én nem? Komolyan kérdezem.
2020. aug. 5. 14:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Kikérem magamnak, hogy Krisztiánt fogyatékosozod. Neki van két szakmája, neked mennyi van? Ő kap 1000 forintot egy fekvőtámaszért. Te mikor értél el ennyit? Őt ismerjük, téged nem. Azt hiszem eldőlt, hogy ki az okosabb. Te nem így látod második?
2020. aug. 5. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!