A mai nők miért szőrtelenítik mindenüket?
Pont olyanok mint a kirakatbabák! Nincs semmi kis nőies szőrük ami a legtöbb férfinak simán bejön!
Nekem tetszik ha egy nőnek van egy kis szőr a karján vagy a puncián! Vagy a combján látni kis apró pihéket! Finoman nagyon szexi tud lenni!
Nem tudom volt-e már barátnőd, de valószínűleg nem.
Az ilyent meg lehet vele beszélni. Sok nő nem szőrteleníti a karját vagy csak ritkán. Az intim tájékot pedig egymás közt érdemes megbeszélni, hogy kinek mi jön be.
Általánosítani bűn. Pl tegnap volt itt egy olyan kérdés, hogy mit gondolunk arról a 18 évesről aki sehol se szőrtelenít.
Puncián??! 😂😂😂
Amúgy pedig nem esztétikus, elhanyagoltsagot jelez. (nem a karra gondoltam).
Én nagyon pihés vagyok mindenhol.
Lábaimat és a karjaimat gyantázom, de a pihét nem szedi le, bár én nem bánom mert szeretem és nem zavar.
Hónaljamat és intim területen borotvát használok.
Azért szőrtelenít minden nő mert nem az őskorban élünk már. Igaz hogy védő funkciója van de most ez a "divat".
A nők testszőrzete elleni kampány Darwinra vezethető vissza, egészen az 1871-ben megjelent Az ember származása és a nemi kiválasztás c. könyvéig.
Darwin evolúciós teóriája a testszőrzetet a kompetitív szelekciótól tette függővé. Röviden: Darwin szerint az erős szőrzet a primitivitás jele (a mai társadalomban ugyanez a nézet megmaradt szintén pl. gondoljunk a feketék erősebb hajszerkezetére vagy egyéb szociáldarwinista baromságra).
Nagy különbséget tett azonban arra vonatkozóan, hogy a férfiak alapvetően szőrösnek kell, hogy legyenek, míg a nőknek nem. Azt állította, hogy minél nagyobb a férfiak és nők közti különbség pl. szőrzet terén, annál magasabb rendű antropológiai fejlődés jellemző az adott embercsoportra. Tehát minél szőrösebb a férfi és minél simább a nő, annál felsőbbrendűbb az adott embercsoport (szociáldarwinizmus gyönyörű példája, ismét).
Ez az elmélet aztán annyira bevéste magát az emberekbe, hogy a szőrösebb, erősebb szőrzettel/hajszerkezettel rendelkező nőket deviánsnak kiáltották ki.
1893-ban 270 "elmebajos" fehér nőt megvizsgálva azt tapasztalták, hogy többnek volt erősebb arcszőrzete, illetve erősebb, sűrűbb, haja, amik ugye az "alsórendűbb rasszokra" volt jellemző. Szóval a nőknél az ilyen szőrzetet az őrülettel, elmebajjal, kriminális viselkedéssel hozták összefüggésbe.
Az 1900-as évekre aztán a szőrösség komoly kényelmetlenséget okozott az amerikai nőknek. Sima, puha, fehér bőrfelületet akartak. Nagyon rövid idő alatt a testszőrzet gusztustalanná vált az amerikai középosztály szemében és annak eltávolításával akarták megkülönböztetni magukat a náluk alacsonyabb rangú emberektől.
A szőrtelenítés gyakorlatilag nemi alapon történő elkülönítéssé és társadalmi kontrollá nőtte ki magát. Nem véletlen az sem, hogy a nőkre eső nyomás a szőrzetükkel kapcsolatban egyenes arányosságban volt a nők megszerzett szabadságjogaival. A szőrtelenség normája komoly nyomást tesz a nőkre, az elégtelenség és sebezhetőség érzetét kelti bennük, és azt súgja nekik, hogy a testükkel probléma van annak eredeti és természetes formájában.
Természetesen, manapság, ha egy nőt megkérdezel hogy miért szőrtelenít, azt fogja mondani, hogy mert neki így tetszik, így érzi jól magát, így "javít" magán, meg hogy ez egy személyes választás, nekik így jó.
A szőrletávolítás mint az öngondozás és saját magunkra való odafigyelés és ápolás egyik formája a világ egyik legnagyobb hazugsága, amit a nők benyeltek a társadalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!