Lányok, ti inkább spray-t vagy parfümöt használtok?
Sziasztok!:)
22L vagyok.
Én általában rózsa illatú spray-t használok, ez ilyen dezodoros. Ráfújom a ruháimra reggelente, így egész nap érzem az illatát.
Már sok parfümöt kipróbáltam max. 7 ezer forint ár kategóriáig. De sajnos egyiknek se volt valami tartós az illata, rögtön elillant és ez nekem olyan zavaró. Mert ha megkérdeztem barátom érez -e bármit is mondta, hogy hát nem. :/ max. A hajam illatát:D a sampontól meg az öblítőt a ruhámon.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy szeretek "illatozni".
Nektek mi vált be?^^
Van aki ugyanúgy spray-t használ parfümként?:)
Terhességem óta nem tudom magamon elviselni a nehéz, hosszan tartó illatokat, de előtte is úgy szerettem, ha csak az érzi rajtam, aki közelebb hajol hozzám (2-3 fújás)
Drágább, minőségi parfümöt csak események alkalmával használok (színház, étterem)
Napközben játszótérre jó a deo is, ha meg lazább programunk van (városnézés, utazás, barátokkal tali), akkor eu de toilette-t.
Nyárára gondolkodtam egy testpermeten is, hátha nincs olyan émelyítő illata, mint egy parfümnek.
Csak illatmetes tusfürdőt hasznalok, a samponom teafaolajos, annak van azért van illata. A dezodorom semleges (sötétkék dove). Parfümből 3 fújást szoktam használni de télen sokszor kihagyom mert a sál és a dzseki/kabát amúgyis parfümillatú.
Én nagyon mem szeretem amikor keverednek az illatok, egyenként hiaba jó illatú egy-egy termék, így undorító lesz a végeredmény.
Parfümnél arra figyelj, hogy EDP legyen és ne EDT.
Kb. 20.000 Ft / 30 ml ár körül kezdődnek az igazán erős, tartós parfümök.
Persze, azért ezt a kijelentést alaposan el kell osztani, hiszen 4000-5000 Ft körül, akár alatt (!) van pár különösen jól sikerült illat, ami meglepően tartós és igényesen megkomponált, de mindenki tudja, hogy nem ez az általános.
A lényeg, hogy ha tartós illatot szeretnél, mindenképp EDP legyen, ugyanis az EDT-k tényleg gyengébbek, kevesebb illóolajat tartalmaznak, sokkal jobban fel vannak hígítva. Hiába finom az illatuk, rekord idő alatt elillannak.
Pont azért, mert a bőrünknek egyedi, személyes kémiája van, nem minden illat passzol hozzánk egyformán, - nem mellesleg az “illatozás” kifejezetten drága mulatság, érdemes próbálgatni, kísérletezni, mielőtt megvásároljuk azokat, amik a bombabiztos társaink lehetnek a későbbiekben.
Ha drogériában/parfümériában jársz, kérj mintát a szimpatikus illatokból, ha van nekik. Otthon kényelmesebben próbálgathatsz, mint egy üzletben a hétszázezer kavargó aroma között, ahol maximum 2 fér fel a karodra.
Az is fontos, hogy NE egy papírcsíkra kifújt teszter alapján dönts, - ezen ugyanis csak a fejillatok, azaz a legkevésbé meghatározó, leghamarabb elillanó jegyek jelentkeznek. Fontos, hogy a karodon is leteszteld, mert így kapsz hiteles képet az illatról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!