Új vendég több pénz? Szerintetek elfogadható?
Nem csinálhatsz és nem is fair. Ha meg ki is derül cseszheted, sok vendéget elveszthetsz.
Én legutóbb körmösnél láttam, már vagy pár hete kiírta, hogy januártól árváltozás lesz. Mivel folyton tömve van, már oda is vannak bejegyezve emberek. Így korrekt.
Na meg attól, hogy később emelsz árat a régiek közül ugyanúgy otthagyhatnak. Aki szereti a munkádat és anyagilag belefér neki, az holnaptól is elfogadja. Akinek nem megfelelő az fél év múlva is keres helyetted mást.
Emeld mindenkinek. Én őszintén megvallom, néhány régi vendégemnek nem emeltem, mikor új stúdióban kezdtem dolgozni, ahol mindenki magasabb áron melózott (és itt nem 500, hanem akár 15-20 ezekről van szó, amivel kevesebbet fizettek így). Amikor ÉVEK múltán megpróbáltam az ő áraikat is lassan felzárkóztatni, még meg voltak sértődve. Mikor gyakorlatilag én voltam nagyon sokáig jó fej.
Jött a helyükre más. Szóval annyiért dolgozz ami neked éri meg és nem a vendégeknek.
Körmösöm szégyellősen mondta hogy emel majd januárban kb 500 forintot, és mondta, hogy legutóbb is vesztett ezzel vendégeket. Aranyos hogy lelkiismereti kérdést csinál belőle, de igyis minden üres helyre három új embert tudna beírni, mert nagyon jól dolgozik.
El kell dönteni, hogy elfáradni akarsz, megélni, vagy jól élni. Jelenleg te max elfáradsz. Ha a vemdég elmegy 500 ft miatt, akkor menjen. Jön helyette olyan, aki kifizeti a munkádat! Ha szépen, tartósan dolgozol, tele lesz a naptárad akkor is, ha 8000ért készítesz egy szettet.
Januártól kérj többet mindenkitől. Ha minden ötödik vendég lelép, akkor sem keresel kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!