Hol tudok venni olyan fahéjolajat, amivel kezelhetem a
narancsbőrömet? Az jó rá, amit a párologtatóba
teszünk illatosítóként, vagy valamilyen speciálisat
kell venni?
Miért fahéj?
Ne felejtsd el, hogy az illóolaj, amit párologtatunk és úgy általában ezek az olajok, annyira koncentráltak, hogy mérgezőek is lehetnek, különösen , ha így akarod használni.Van olyan, amit pl. a kismamák nem is szagolhatnak, mert vetélést okozhat, ilyen a citrusolaj és még néhány.
Vagy valamilyen bolti cucc kell, masszirózással, vagy tudom ajánlani az Ilcsi paprikás vérpezsdítő testápolóját narancsbőrre. ilcsi.com
2010. júl. 7. 16:51
Szia! Én cellulitmasszőr vagyok, használok ilyen olajat, Aromax a gyártó neve. De vigyázz, sok Aromax olaj van, olvasd el alaposan. Szerintem ez jobb, mint a paprikaolaj. Próbáld drogériában, DM-ben, Rossmannban, bioboltban keresni. Ha nem találsz, írjál magánban, és mondok egy helyet, ahol biztosan van, de szerintem megtalálod enélkül is. Persze az önmasszázs kevesebbet ér, mint amit a masszőrtől kapsz, de valamennyit az is ér. A párologtatóba való illóolaj nem jó, azt nem is szabad ilyen célra használni! Fontos még, hogy használat előtt kis területen allergiatesztet kell végezni, mert ritkán előfordulhat összeférhetetlenség.
2010. júl. 7. 21:28
Még az előző vagyok. Abban feltétlenül igaza van az elsőnek, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt nem szabad használni!
2010. júl. 7. 21:30
Ja, akkor félreértettük egymást, abban igazad lehet.
2010. júl. 7. 21:39
Bocsi, az utolsót nem ide akartam írni, álmos voltam.
2010. júl. 7. 23:14
6/12 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, még nincs közöm a kisbabához! :-) Köszönöm a válaszokat, majd szétnézek. Erősen gondolkozom ezen a cellulit masszázson. Igazából egy hónap alatt szeretnék szép eredményt elérni, nincs durva narancsbőröm, de már állva is látszik. Elkezdtem sportolni heti kétszer (kangoo jumps), sok folyadékot iszok, és mától a váltó zuhanyt is bevezettem. Ja, a gőzkabint is ki szeretném próbálni, ha bírom, akkor oda is járnék rendszeresen. Szerinted ez elég, vagy mindenképp masszőrhöz kéne fordulnom? Sajnos nem vagyok eleresztve anyagilag, de a párom szerint ennyi még beleférne. :-)
7/12 A kérdező kommentje:
Én sem igazán értettem, hogy miért írtad... :D Semmi probléma! :-)
Mennyi az a sok folyadék?
Sajnos a gőzkabinról nem tudom, micsoda, és így a hatásáról sem tudok. A masszázskúra maga is eltarthat ennyi ideig, amit írtál, de szerencsés esetben lehet rövidebb is. Viszont a heti kétszeri sportot talán még lehetne fokozni, és ha most kezdted el, akkor adni neki egy kis időt, hogy hasson. Dohányzással, kávézással, édességekkel hogy állsz?
2010. júl. 8. 06:36
9/12 A kérdező kommentje:
A gőzkabinról azt írják, hogy olyan, mint a szauna, infraszauna, de nem olyan magas hőfokon fejti ki a hatását, szóval kevésbé megterhelő. Az édesség adagomat lecsökkentettem, de sajnos az utóbbi évben annyira rászoktam, hogy nem tudom teljesen elhagyni. Nem dohányzom, nincs kávé sem, egyébként próbálok egészségesebben enni, este már nem igazán, a reggelim tápláló, gyümölcsöt és zöldséget sokszor eszem (nyersen vagy főve), de eddig nagyon rendszertelenül ettem mindenfélét, amikor épp megkívántam. Napi két liter teát szoktam inni. Mentatea egy kis mézzel, mert anélkül nem tudnám meginni. Olvastam, hogy 10 alkalom kéne a masszázsból legalább. Egy alkalommal nem lehet változást elérni? Egyébként köszönöm szépen a segítségedet! :-)
Szerintem elég jó, amit csinálsz, bár a két liter talán kevés, minimum három kéne, főleg ilyen melegben még több is. De ha megiszol egy pár pohár vizet, megeszel egy levest ebédre vagy valami más lédús ételt, az is beleszámít.
Egy kúra 8-10-15 alkalomból állhat, amit nem lehet előre tudni, hogy mennyi lesz. Azt sem tudhatjuk előre, hogy hányadik alkalommal kezd látszani a javulás, de azért kb. 3 kezelés ehhez is kell.
2010. júl. 8. 11:40
Kapcsolódó kérdések: