Mennyit költesz havonta szépségápolásra?
Nem kell forintra pontosan, csak nagyvonalakban. Nagyjából mennyi, és mit foglal magába ez az összeg.
Kort is írjatok, csak hogy tudjam, melyik korosztályról van szó.
Köszönöm!

Sampon,balzsam,hajpakolás, egyéb hajápolási termékek: 2500-3000 ft
Tusfürdő, testápoló, spray, dezodor: 2000-2500 ft
Sminktermékeket, egyebeket pedig nem havonta veszek, szóval..
Amikor veszek:
Alapozó: 2500 ft
Púder: 1000-1500 ft
Szempillaspirál: 1000 ft
Korrektor: 1500 ft
Parfüm, testpermet: max 5000 körül
Ezen kívül mást nem nagyon használok..
22N

Én 3 havonta járok fodrászhoz, az 5000/alkalom.
Pont most vettem sampont, balzsamot, hővédőt, hajolajat, fésűt, hajgumikat, csattokat, összesen kb 10ezer volt de kedvező áron rendeltem. A sampon, balzsam, hővédő 3-4 hónapig kitart, az olaj évekig, az előzőt 2 évig használtam de kezdet avasodni ezért kidobtam.
A micellás vizem, arclemosóm, szérumjaim, hidratálóm, testápolóm fél évig kitartanak, van ami tovább. Ilyenkor egyszerre szoktam kuponnapokon bevásárolni, legutóbb 25ezret költöttem.
A fényvédővel nem spórolok, van, hogy havonta újraveszem ha sokat vagyok a szabadban de télen van, hogy 3 hónapig elég, ez 5ezer.
Sminket nagyon minimálba tolom, van egy burjois cc krémem, ez azthiszem 2500, egy korrektorom, ez kb 2ezer, ezek fél évig tuti kitartanak mert nem sminkelek minden nap. Meg van egy egész profi púder amit a nővérem adott de akkora mennyiség, hogy kb életem végéig elég lenne.
Plusz 6 hetente a nővérem megcsinálja a szempillaliftinget tartós festéssel, de ez nem kerül pénzbe.
22

Semennyit. Akkor veszek dolgokat, mikor fogytán vannak. Hosszú hajam van, így sampont kb 2 havonta veszek.
Nem sminkelek, csak alkalmakkor.
Háztartásvezetés miatt nem lakkozom a körmömet.
Szőrtelenítéshez epilátort használok.
Fodrászhoz, körmöshöz, szoliba, fitneszterembe nem járok.
Ruhát se veszek havi szinten.
28N
(A pontozást meg egyáltalán nem értem, ami itt folyik.)

Havonta nehéz megmondani, mert pont Glamour-on meg Joy-on szerzem be a nagyját, abban meg olyan is benne van, mint betét meg fogkrém, amit inkább egészség kategóriába tennék.
De ha leosztom havira, kb. 5000 ft. Ilyenkor veszek sampont, hajbalzsamot, hajfestéket, arclemosót. Szérumokat skinsmart-ról ahogy fogynak. Sminket nem sokat használok, de azokat is ilyenkor szerzem be, korrektort, spirált.
30N

Haj:
- sampon 1000 Ft/hó
- balzsam 800 Ft/hó
- 2 doboz hajfesték 2000 Ft/hó
- pakolás 3000 Ft, de egy nagy tégely kb fél évre elég
Tusfürdő kb 300 Ft/hó, a többi arc és testápoló dolgot nagyon kereketíve kb 3 havonta veszem:
- Arckrém: 3000 Ft
- Arctisztító gél: 1500 Ft
- Szemkörnyék ápoló: 1000 Ft
- Micellás víz: 2000 Ft
- Testápoló: 1800 Ft
- Kézkrém: 1000 Ft
- Dezodor: 750 Ft
Parfümöt évente egyszer veszek karácsonykor 7-8000 Ft körül.
Smink:
- Alapozó: 2500 Ft/év
- Púder: 1500 Ft/6 hónap
- Korekktor: 2200 Ft/6 hónap
- Szempillaspirál: 1500 Ft/3 hónap
- Szemöldökgél: 2000 Ft/6 hónap
- Pirosító: 2-3000 Ft/év
- Bronzosító: 5000 Ft/év
- Rúzs: ezeket gyűjtöm, havonta veszek kb egy újat, nagyon változó értékben, talán átlagolva 3-4000 Ft (van hogy 800 Ft-ért veszek Essence rúzst aztán 8000 Ft-ért bobbi brownt, szóval ezt nehéz belőni)
Köröm: csak lakkozom, havonta veszek 1-2 új üveggel, az kb 500-1000 Ft

kb 2-3 ezer ha átlagoljuk. Nem sminkelek naponta így sminkeket ritkán kell pótolni kötelezően. Sampon, balzsam, golyósdezodor, parfüm, fogkrém nekem kb negyed évet kibír, testápolókat nem szeretem így évente veszek és általában a fele kuka mert megromlik.
De általában nem egyszerre fogynak el. Így van olyan hónap, hogy 6ezret otthagyok egy parfümre, a következőben pedig 400ft-ért veszek egy körömlakklemosót, a harmadikban pedig csak azért megyek be a drogériába mert egy barátnőm szeretne bemenni.
Ha pedig valóban jó akció van előre is szoktam vásárolni.
Kozmetikushoz nem járok, szemöldököt magamnak szedek. Körmöshöz sem, magamnak megcsinálom. Fodrász negyedévente kb 5k.
23/l

Sminkekre havi szinten, 20 ezer korubelul.
Hajvegapolo havonta, az 2500 kb
Hajfestek 4000
Arcradir, arctisztitok havi szinten 3-4 ezer
Regen jartam kormoshoz es pillashoz is az plusz 15-20 ezer volt de ezeket mar elhagytam.
Egyeb tisztalkodasra pl fogkrem, tusfurdo meg sampon nem en koltok hanem a haztartasbol mas.
19

1 énente púder (mattosítás), fél évente alapozó (csak a karikámra, amikor keveset alszok, mert melóm s hobbimra szánom az időt, +edzés).
Kedvenc parfümömből fél évente rendelek legnagyobb kiszerelést.
(SJP NYC)
Szem ceruzát használtam a szempillám alá, de tetováló gépemmel megoldottam kb 1 hónapja.
Nyelv pc, microdermal pc és 4 fülbevaló tisztítás, fertőtlenítő.
Ez is nagyon változó hányszor veszek.
Arctisztításra: Solutio acidi borici 2% ingyen van nekem, gyógyszerészeti laborvezető a párom.
Lady speed stick (aloe) dezo - ez az egyetlen ami hat nálam s nem üt ki, nem tüsszögök tőle.
Körömápolás:
vettem manikürgépet, azzal szépen reszelhető s kiigazitható a köröm s környéke.
Eredeti körmeim vannak, nem lakkozom, s 7mm hosszúak.
Testápoló (avonos - jó illatuk miatt szeretem, leginkább kézre és az edzésen kidörzsölt száraz felületeken használom pl felüléskor farokcsont fele)
Ajakbalzsam - illat és megszokás miatt (színtelen)
Haj: Teljes fodrász felszerelésem van, magamnak s 8embernek csinálom a haját havonta.
Nem foglalkozom marketinges dolgokkal.
Kedvenc tusfürdőmmel mosom testemet s hajamat is. (1 havonta veszem)
A szárítás, fésülési technika jelentős a hajszerkezet megóvásában
és a táplálkozás, folyadékbevitel fontos, de nem csak a hajnál, hanem az egész szervezetben.
Árban nem igen lehet belőni a fentieket + akárhogy nézzük az étkezés árát is hozzá lehetne csatolni.
Pl
hiába a sok kencefice, ha hatna is se biztos, hogy tudna sokaknál, mivel a napi folyadék bevitele nincsen meg az emberek egy részének.
Így pl a krémben lévő hatóanyag semmit se ér, mert nem tud a bőrbe beépülni/reakcióba lépni megfelelő folyadék tartalom nélkül. (röviden parasztosan mondva).
Mamámat látogattam meg születésnapjakor, egy régi ismerőse is látogatóba volt (16éve nem látták egymást) s megszólalt
"erzsikém, te egy napot se öregedtél"
Mivel sokszor látom én őt fel se tűnt, de tényleg észbe kaptam.
Basszus most lett 70éves és korához képest csak 4 ránc látható az arcán 😶
Szeme sarkánál és mosolyvonala.
Majd végig hallgattam az öregeket 😊
Árat nézve az alap eszközök, amiket csak 1x kell(et) megvenni az 120ez (kb ft ba),
Havonta lebontva a fogyó termékeket kb 5ez.
Havi étkezés 130ez (kb - mert változó az euro), de ebben minden van , hús zöldség,tejtermékek, gyümölcsök...stb
Sok mindent szeretek, + sütögetni/desszerteket készíteni.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!