Kezdek kopaszodni, de hosszú a hajam és nem akarom megválni tőle, mit tegyek?
"Metálos" vagyok, szóval hosszú a hajam stb. Viszont az utóbbi pár hónapban észre vettem, hogy feljebb ment a hajvonalam, és sokkal vékonyabb szálú és ritkásabb lett a hajam, felül. Ha végig túrom a kezem rajta, lehet is érezni, hogy sokkal kevesebb van felül mint mondjuk oldalt.
Kérdésem az, hogy mikor váljak meg a hajamtól?
Ha egyszer levágom, akkor borotválni is szeretném nem csak nullással, mert érdekel milyen.
A baj ezzel, hogy az öltözködésem miatt skinheadnek néznének :D bőrdzseki, martens, stb. Amerre szoktam közlekedni meg szoktam cigányokat láni, nekik nem tetszene az biztos, felesleges konfliktust meg nem akarok.
Mit tanácsoltok?
Baratom most teljesen kopasz, de 30 eses koraig derekig ero haja volt.
Ha csak a homlokod emelkedik, az van hogy megall, sok ismerosomnek van ugy hosszu haja. Ha a fejteto is kopik, azt sajnos tenyleg le kell majd vagni.
O amugy ilyen "beanie" sapkat hord, lazabb fazont, telen nyilvan hogy ne fazzon a feje, de nyarra is szukseged lesz valamilyen sapkara, mert kulonben le fog egni a fejed. Nala annyira nem para az oltozkodes, mert inkabb ilyen hosszu lepel kabatokat hord meg sportcipot, de szerintem bakancsban se nezne ki skinkeadnek.
Raadasul szakallat novesztett, igy nem full csupasz a feje, jol ellensulyozza a haja hianyat.
Azert kivanom, hogy alljon meg a kopaszodasod, es meg tudd tartani a hajadat :)
1. A hosszú haj jobban megterheli a fejbőrt, a hajhagymákat. Nagyobb a súly, én levágatnám.
2. Ha már kopaszodsz, nem vágatnám viszont egy-két centisre, nullásra, mert akkor könnyebben kifázik, megég a fejbőr.
3. Keresnék egy 'kellemes', fejformámhoz, egyéniségemhez illő rövid férfi fazont, és azt vágatnám.
4. Ápolnám a hajam. Amit elsősorban nem külsőleg (hajpakolások, kencék formájában), hanem megfelelő tápanyaggal (táplálkozással) lehet. Tehát figyelj az étkezéseidre, a megfelelő folyadékbevitelre.
5. Vérkép: megnézetni, h. miből van esetleg kevesebb v. ne adj isten több.
Pl. a vashiánynak is tünete a hajhullás, ill. bármilyen gócnak/ gyulladásnak is (rossz fog, mandula, belgyógyászati (akkor is, ha nem fáj).
(Nálam a mandula volt korábban a probléma, ki is vették 20+-osan, úgy hogy évekig nem volt vele gond, de mikor a f.o.g.-en a főorvos meglátta, rögtön azt kérdezte, h. mikor tudnék műtétre menni...)
6. Lehet, h.'alkatilag' is hamarabb kopaszodnál/ ritkulna a hajad, de mindenképpen tehetsz ellne vitamin- és nyomelem-készítményekkel. Biovanne, Revalid erre vannak. Vagy más multivitamin-komplexeket (Centrum, Actival, Sypradin, Eurovit, stb.)
7. Hajmosás, uszoda után szárítsd meg a hajad rendesen. Hűvösebb időben a szárítás után 1-2 óra elteltével menj csak ki a szabadba.
8. Hidegben használj sapkát 15 fok alatt!
9. Próbálj meg minél kevesebbet stresszelni, ill. aludj eleget.
10. Ne feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről.
11. Ha teheted, masszírozd be finom a fejbőröd vmilyen. hajszesszel. Ez stimulálja a hajhagymákat, ill. hatóanyagot is beviszel.
Persze mindez csak tőled függ, de ezekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!