Hajhullás és töredezés megállítása fiatal korban hogyan?
Egy kivizsgálás, hogy nincs-e hormonális oka.
És a festéssel végleg leállni.
Szia!
Ne legyél tanácstalan:)
Lehetséges, hogy csak tavaszi hajhullásról van szó.
Ha nem...
Nekem is volt már szőkítve a hajam, de nagyon jó állapotban volt. Most a hajam megnőtt legalább 60 centisre és már évek óta egyáltalán nem töredezik.
Annak idején én mindent használtam rá, mert imádtam, hogy szép Pl: Spéci samponok-> Schauma koffeines,subrina recept,plantur 39,alpecin, tabletták, hajbalzsamok-> schauma,syoss,glisskur,elseve,loreal hajpakolások-> loreal,shchauma syoss, glisskur,elseve,loreal. Hajampullák-> kallos,loreal hajsprayk-> pantene,syoss,elseve,glisskur,schauma <3 ezek voltak a kedvenceim állandóan fújogattam a hajam.xd
Akkor kis naívan elhittem, hogy működnek, igazából csak a sok szilikon miatt nem tört a hajam.
1 Tipp: A sok sok folyadék lehetőleg víz, vagy tea , a folyadék hidratálja a fejbőröd, és a hajad, így a vérkeringése is jobb lesz.
2 Tipp: Hajhullás ellen általában VAS hiány áll. Tehát egyél vas-tartalmú ételeket, ha nem tudsz, akkor vehetsz olcsó tablettákat is, mindig nézd meg egy-egy tablettában mekkora a vastartalom. Minél több annál jobb, már 700-800ft-ért is lehet kapni, mely 2 hónapig is elég.A vas semmiben nem fog ártani neked.
3. Ne fésüld a hajad durván, nem tudom te hogy szoktad, de nem szabad tépni, se szárazon,se vizesen
4. Hajmosáskor mindig alaposan masszírozd a fejbőröd, így stimulálod a hajhagymáidat is. Serkented így beindul a növekedés.
5. Ricinus olajat hígítsd fel kókuszolajjal, és úgy kend a fejbőrödbe, masszírozd bele és éjszakára aludj így.
6. A DM-ben kapható Das Gesunde Plus hajvitamin is segített nekem, de ne várd azonnal a hatását, kell neki legalább 2-3 hét, és a lenőtt hajadon már nem fog segíteni, csak az új hajad lesz szebb.
7. Ha nagyon töredezett a hajad, érdemes vásárolnod egy olyan hajpakolást, ami rendbe teszi, amiben van szilikon is, tudom hülyén hangzik, mert mindenki a szilikon ellen van, de tényleg ideiglenesen, amíg hullik a hajad, segíteni fog. Jobb hajpakolások alatt ne drogériásat és ne a Kallost értsd.
Szia :) velem is hasonló volt, az én tapasztalataim:
Túl sok mindent használtam. Hidd el, hogy ha mindet használod egyszerre, amiket írtál, attól nem lesz jobb. Elnehezedik, plusz a hajad nem tudja mihez igazodjon. Kell neki idő, én azt csinálom, hogy váltogatom, pl egyszer mézes 2-3 hónapig, aztán ricinusolajos.
Ha növeszteni is szeretnéd: ricinus+kókusz olaj felmelegítve, kösd be folpakkal úgy még hatásosabb
Ha csak táplálni: méz+tojássárgája (igen, elég bizarr de nagyon jó)
Találd meg a legjobb sampont, és balzsamot/pakolást, és NE szilikonmenteset, mert valószínű a te hajad is olyan mint az enyém, és nem olyan jó neki :(
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!