Hirtelen elkezdett korpásodni a hajam. Mitől lehet és mit
tehetnék ellene?
Figyelt kérdés
32/N vagyok. Tinédzserként volt kissé korpás a hajam. Head and shoulders sampont kezdtem rá használni és utána nem is volt vele baj 15 évig.
De pár napja megint korpás. Ugyanúgy Head and shoulders-t használok... Nem tudom, mi okozhatja. Tény, hogy hormonális betegségekben szenvedek (autoimmun pajzsmirigy betegség és endometriózis), azokkal összefügghet? Vagy más okozza? Váltottam hajszínezőt, sötétbarnáról sötétszőkére, de eddig csak egyszer használtam. Esetleg az okozhatta?
Én minden hajmosást almaecetes öblítéssel zárok, és mióta ezt alkalmazom, nem korpásodik a fejbőröm, ráadásul szép fényes tőle a hajam. Nekem bevált, szerintem egy próbát megér nálad is.
2018. márc. 24. 11:48
2/9 anonim válasza:
Ha ilyen hirtelen jött, akkor szinte biztos hogy gombás eredetű fejbőr infekció okozta!
2018. márc. 24. 13:07
3/9 anonim válasza:
Utolsóval egyetértek, nekem is az okozta. Nizoral sampont használtam rá és elmúlt.
2018. márc. 24. 21:23
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
És a fejbőr gombásodását mi okozhatja? Honnan szedhettem össze?
Nizoral sampont hol tudok venni?
2018. márc. 25. 00:24
5/9 anonim válasza:
Én gyógyszertárban szoktam venni a Nizoralt, máshol nem láttam. Állítólag nekem az hozza elő, hogy nagyon sűrű a hajam és nem tud szellőzni a fejbőröm, így befülled, az meg kiváló a gombának.
2018. márc. 25. 09:17
6/9 A kérdező kommentje:
#5: Köszönöm! Beszerzem. :)
Hát nekem nagyon vékony szálú, kevés hajam van, szóval biztos nem ez okozza...
Almaecetet is vettem. Megpróbálom kombináltam használni a kettőt, hátha hamar elmúlik. El is felejtettem, milyen undi dolog a korpa... :/
2018. márc. 25. 11:50
7/9 anonim válasza:
Meg még az is fontos, hogy ne használd más fésűjét. És a saját fésűdet is mosd le néha samponos vízzel.
2018. márc. 25. 14:25
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tippeket! :) Nizoral és almaecet bevetve. Mintha máris kevesebbet látnék. :)
2018. márc. 30. 22:39
9/9 anonim válasza:
nekem zsíros-korpás hajam volt. Sentireet használok hónapok óta.korpa nincs, 3 naponta mosom a hajam. van benne egy réz-formula aminek gomba és baktérium ölő hatása van ( természetes úton öli meg őket, nem vegyszeresen ), szerintem ez segítene Neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!