15 évesen önbarnítózni?
Sápadt a bőröm, és találtam otthon önbarnítót, szóltam anyának, elmondta, hogyan használjam, aztán fölkentem.
Az lenne a kérdésem, hogy ez káros?
És ti mit szólnátok, ha egy osztálytársatok téli szünet után 2-3 árnyalattal sötétebben jönne iskolába?
Az önbarnítótól pattanásaid lehetnek, mert nem kap alatta levegőt a bőrőd. Szerintem ez nem jó ötlet, és csak hogy tudd:
"Télen mindenkinek sápadtabb a bőre,,
-Paulo Coelho-
Kedves bölcs első az önbarnító nem réteget képez a bőrön mint az alapozó és társai hanem egy kémiai folyamatot indít el a bőr felső rétegében ezért is tart legalább egy hétig mire lehámlik a bőr felső elszarusodott rétege. Nekem konkrétan lehúzza a pattanásokat hasonlóképpen mint a szolárium és egyenletesebb tőle az arcom. Mivel a bőr elszarusodott rétegét szinezi meg így nem mondanám károsabbnak mint akármelyik kemikáliát amit magadra kensz. Még mindig ez a barnulási módszer a legkevésbé károsabb.
Úgyhogy nyugottan használd persze ne ess túlzásba és radírozd le a bőröd előtte és nagyon alaposan dolgozd el a bőrödön hogy ne legyél foltos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!