Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tegnap elcsesztem 15. 000...

Tegnap elcsesztem 15. 000 forintot a dm-ben és bűntudatom van. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Vettem egy micellás vizet, arcradírt, arckrémeket, dezodort, 2 szemceruzát, egy alapozót, elektromos fogkefét, sminkszivacsot, szempillaspirált, egy körömlakkot, vitamint és egy doboz tampont. Glamouros kuponnal és vásárlás végösszegivel 10-25-50 százalékért mindent. Valójában 25.000 forint lett volna egyben.

Anyától nem kértem rá pénzt, magamnak fizettem.

De igazából rájöttem, hogy máshol pl. Rossmann, Müller jobb kupon lett volna stb. Meggondolatlanul szórtam csak össze a cuccokat.

2017. okt. 13. 11:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%
Az egyetlen hozzászóló, aki szerint szarságokat vettél, az is férfi :D
2017. okt. 13. 17:03
 12/12 anonim ***** válasza:

A vásárlás ilyen, vagy elcseszel 5-ször annyi időt és akkor a lehető legjobban körüljárod a problémát és a lehető legoptimálisabban vásárolsz. Vagy az első jónak tűnő ajánlatot elfogadod, ezzel megvan a kockázata h pénzben veszítesz viszont az idő tiszta nyereség. ellenben lehet h +2 óra mire végigjársz 10 boltot és csak 100 Ft-ot spóroltál meg.

Ez játékelmélet. Tulajdonképpen ha úgy nézzük a kereskedelem főként ilyen problémákon alapszik.

Majd ha már dolgozni fogsz, 12 órázni egy multinál és naponta csak fél óra szabadidőd lesz v annyi se, akkor majd rájössz, hogy 2 óra megspórolásáért az ember röhögve kifizet 10 ezreket (lásd taxi, magánorvos, netes rendelés, házhozszállítás, étterem stb).

Ha azt az időt a családoddal/hobbival/pihenéssel töltheted és nem várakozással/rohangálással kell töltened.

És ezzel el is érkeztünk a kapitalista rendszerünk csúcspontjához: az emberek 12 órát dolgoznak, hogy cserébe totál fölösleges dolgokat vehessenek igénybe, hogy kicsit több idejük jusson pihenésre... ahelyett h csak 4 órát dolgoznának és ugyanott lennének :)

2017. okt. 13. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!