Striák alakultak ki a combomon Eltüntethetők fogyókúrával?
15 Éves vagyok.
Nem vagyok túlsúlyos,sőt nagyon sovány is voltam ám hirtelen sokat híztam a combomra és a hasamra
A combomon striák alakultak ki,amik nagyon zavarnak..
Olvastam hogy ez a terhes nőknél szokott lenni..
Szoval ha lefogyok mondjuk 10 kilót (eleve tervben van) akkor eltünnek a striák?
Nem.
A stríák a bőrszövet sérülései, amelyek el nem tűnnek, csak idővel halványodnak.
Hiába fogysz, akkoris ott marad, mert gyakorlatilag hegek, mint egy műtét után.
Nekem is 10-en pár évesen lettek, ahogy a hormonális változások miatt hirtelen gyarapodott a súlyom, mint neked.
Most közel 30 vagyok, nem vagyok kövér, de a csíkok ott vannak, csak kifehéredtek.
Sajnos ezt befolyásolja a genetika is. Van, akinek elég rugalmas a bőre és elviseli ezeket a változásokat, van akinek nem.
Nem a fogyás lesz a kulcs! Vannak erre jó készítmények. Mondjuk azt hozzátenném, hogy most egy darabig próbálj nem gyorsan nőni/hízni. De semmiképp ne fogyózzál, attól csak megereszkedik a bőröd, meg a cicid is.
Vannak ilyen krémek, azok segíthetnek, főleg ha időben lekezded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!