Mi a leghatásosabb a haj zsírosodása ellen? 19/L
Mindig is zsírosodó hajam volt, kb 10 éves koromban kezdődött, akkor mindenki azt mondta, hogy ne aggódjak, el fog múlni mire felnövök. Itt vagyok 19 évesen, és talán rosszabb, mint bármikor...
Egyenlőre heti 2x mosom este, az 1. nap tökéletes de a 2. nap már szárazsampont kell használnom (Batiste), majd 3. nap már a Rossmannban kapható hintőpor szerű szárazsampont is bevetem, de az utóbbi időben elkezdett viszketni a sok cucctól a fejbőröm.
Próbáltam kitolni a hajmosást, betegség okán (kórház + utána 1 hónap lábadozás) kéthetente 1x volt lehetőségem megmosni a hajamat, semmi változás...
Nem mosom forró/túl meleg vízzel, hanem langyossal, a végén inkább hűvössel öblítem le.
Jelenleg majdnem hátközépig érő hajam van, nem vékony szálú, de nem kifejezetten sűrű. Meg szeretném növeszteni, ezért használok hajpakolást és hajbalzsamot, de mindent "fordítva" csinálok, hogy ne nehezedjen el a hajam (hajpakolás, balzsam, 2x sampon), szükségesnek érzem táplálni is, mivel a zsíros tövek mellé száraz hajvégekkel lettem megáldva.
Fodrászhoz rendszeresen járok, max 4 havonta.
Hajvasalót, hajsütőt nem használok, egyedül télen/hidegebb időben szárítom a hajtövemet hajszárítóval, de akkor is közepes fokozaton. Kiengedve hordom, otthonra van lazán összekötve.
Heti 2-nél több alkalommal nem szeretném mosni, mivel az se jó a hajnak.
Lehet hormonális probléma is a háttérben? Az arcbőröm is nagyon zsíros, de nem borzalmasan pattanásos, csak időnként pár kijön + mitesszerek.
Tudtok ajánlani bármi jó trükköt, terméket?
köszönöm a válaszokat :)
lehet tényleg meg kéne nézetném bőrgyógyásszal, bár sztk-ban nem tudom mennyire foglalkoznának vele :/
a hajtöveket mindig meg szoktam szárítani közepes fokozaton :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!