Nem egészségtelen így hajat mosni?
Szóval úgy szoktam, hogy miután megmostam a hajam, nem öblítem le rögtön, hanem beszappanozom a testem, és csak ezután öblítem a hajam, tehát egyúttal a már előtte beszappanozott testemen is végigmegy a víz.
Vagy úgy lenne jobb, ha először leöblíteném rendesen a hajam, és csak utána szappanoznék (ekkor a végén már csak a testem kéne öblíteni, mert a hajam megvan)... Az első megoldás gyorsabb, és így is csinálom, mert egy öblítéssel megúszom, de ilyenkor egyszerre folyik le rajtam a samponos (koszos) és a szappanos víz. A két öblítéses megoldással lehet, hogy tisztább lennék, bár tovább tartana.
Igazából csak most gondolkoztam el ezen, hogy nem biztos, hogy a legjobban csinálom.
Ti hogy szoktátok? :)
Hát, ez nehéz. Nem zárom el a zuhanyt zuhanyozás közben, ezt ki kéne tapasztalnom.
De előbb haj, aztán arc, aztán test. Mikor hosszabb volt a hajam, akkor a balzsamot mosás után kentem, és legutoljára mostam le.
Szóval, az még nem baj, ha egyszerre öblítem a szappanos testem és a samponos hajam, csak azzal van a gond, hogy ilyenkor túl sokáig marad a sampon a hajamon, ugye?
Másik: hajmosásnál lehet úgy, hogy nem szappanozok (mert pl. aznap már zuhanyoztam)? Ilyenkor a hajam öblítése után meg kell azért a testet is mosni, vagy nem lesz koszos?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek... és köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem akarlak megbántani, mert aranyos vagy, de olyanok a kérdéseid, mintha robot vagy földönkívüli lennél.
Nem kötöttem fel a hajam. Felpolcoltam a fejem tetejére. A balzsam egyben tartotta.
Úgy is moshatsz hajat, hogy csak a fejedet dugod a kádba, és te ruhában vagy, de én érzem magam idiótának, hogy ilyen egyszerű dolgokat írok.
Jogos, de eddig nem nagyon foglalkoztam ilyen dolgokkal, és úgy látszik, nem is tanították meg rendesen. :(
Az nagyon gáz lenne, ha először csak a zuhany alatt a testem mosnám meg, és utána mosnék hajat? Vagy ez azért nem jó, mert a végén a hajam öblítésekor az onnan származó piszok így a testemen maradna?
(Balzsamot nem szoktam használni)
De akkor az is jó, ha hajmosás után nem kenem be magam semmivel, csak simán öblítek?
Viszont az ugye nem túl jó, ha úgy csinálom, hogy a szappanos réteg rajtam van hajöblítés közben? Mert keveredik a kettő. Vagy az sem baj?
(Bocsi, ha túlbonyolítom, de szeretném jól csinálni.)
Nyugodj meg a kosz ami lejön a hajadról mivel samponos aligha tapadna meg a testeden, nyugodtan moss meg mindent amilyen sorrendben akarod.
Én úgy szoktam hogy sampont felkenem, lemosom, balzsamot/pakolást felkenem, megmosom a testem aztán mivel a pakolásnak jó ha áll egy 15-20 percet elzárom a vizet, kiszállok, megtörülközök, fogat mosok, aztá ha kész a kád mllé térdelek, belógatom a fejem, lemosom a balzsamot, megtörlöm kicsit a hajam és megyek dolgomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!