Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nem egészségtelen így hajat...

Nem egészségtelen így hajat mosni?

Figyelt kérdés

Szóval úgy szoktam, hogy miután megmostam a hajam, nem öblítem le rögtön, hanem beszappanozom a testem, és csak ezután öblítem a hajam, tehát egyúttal a már előtte beszappanozott testemen is végigmegy a víz.

Vagy úgy lenne jobb, ha először leöblíteném rendesen a hajam, és csak utána szappanoznék (ekkor a végén már csak a testem kéne öblíteni, mert a hajam megvan)... Az első megoldás gyorsabb, és így is csinálom, mert egy öblítéssel megúszom, de ilyenkor egyszerre folyik le rajtam a samponos (koszos) és a szappanos víz. A két öblítéses megoldással lehet, hogy tisztább lennék, bár tovább tartana.

Igazából csak most gondolkoztam el ezen, hogy nem biztos, hogy a legjobban csinálom.

Ti hogy szoktátok? :)

2017. ápr. 25. 13:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

Hát, ez nehéz. Nem zárom el a zuhanyt zuhanyozás közben, ezt ki kéne tapasztalnom.

De előbb haj, aztán arc, aztán test. Mikor hosszabb volt a hajam, akkor a balzsamot mosás után kentem, és legutoljára mostam le.

2017. ápr. 25. 15:23
 12/22 A kérdező kommentje:

Szóval, az még nem baj, ha egyszerre öblítem a szappanos testem és a samponos hajam, csak azzal van a gond, hogy ilyenkor túl sokáig marad a sampon a hajamon, ugye?

Másik: hajmosásnál lehet úgy, hogy nem szappanozok (mert pl. aznap már zuhanyoztam)? Ilyenkor a hajam öblítése után meg kell azért a testet is mosni, vagy nem lesz koszos?

Bocsi, hogy ennyit kérdezek... és köszönöm az eddigi válaszokat!

2017. ápr. 25. 15:28
 13/22 A kérdező kommentje:
11.: köszi, de amikor a balzsam a hajadon van, akkor ugye a hajad fel kell kötni, miközben a tested mosod (hogy ne jöjjön le a balzsam)?
2017. ápr. 25. 15:33
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak megbántani, mert aranyos vagy, de olyanok a kérdéseid, mintha robot vagy földönkívüli lennél.

Nem kötöttem fel a hajam. Felpolcoltam a fejem tetejére. A balzsam egyben tartotta.

Úgy is moshatsz hajat, hogy csak a fejedet dugod a kádba, és te ruhában vagy, de én érzem magam idiótának, hogy ilyen egyszerű dolgokat írok.

2017. ápr. 25. 17:54
 15/22 A kérdező kommentje:

Jogos, de eddig nem nagyon foglalkoztam ilyen dolgokkal, és úgy látszik, nem is tanították meg rendesen. :(

Az nagyon gáz lenne, ha először csak a zuhany alatt a testem mosnám meg, és utána mosnék hajat? Vagy ez azért nem jó, mert a végén a hajam öblítésekor az onnan származó piszok így a testemen maradna?

(Balzsamot nem szoktam használni)

2017. ápr. 25. 18:35
 16/22 anonim ***** válasza:
De, így is jó.
2017. ápr. 25. 19:07
 17/22 A kérdező kommentje:

De akkor az is jó, ha hajmosás után nem kenem be magam semmivel, csak simán öblítek?

Viszont az ugye nem túl jó, ha úgy csinálom, hogy a szappanos réteg rajtam van hajöblítés közben? Mert keveredik a kettő. Vagy az sem baj?

(Bocsi, ha túlbonyolítom, de szeretném jól csinálni.)

2017. ápr. 25. 19:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Csináld, ahogy jól esik. Ne legyél már ennyire szerencsétlen. Nem kell hozzá dilpoma, hogy megfürödj.
2017. ápr. 25. 22:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg a kosz ami lejön a hajadról mivel samponos aligha tapadna meg a testeden, nyugodtan moss meg mindent amilyen sorrendben akarod.

Én úgy szoktam hogy sampont felkenem, lemosom, balzsamot/pakolást felkenem, megmosom a testem aztán mivel a pakolásnak jó ha áll egy 15-20 percet elzárom a vizet, kiszállok, megtörülközök, fogat mosok, aztá ha kész a kád mllé térdelek, belógatom a fejem, lemosom a balzsamot, megtörlöm kicsit a hajam és megyek dolgomra.

2017. ápr. 25. 23:00
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi! Amikor a sampon fent van és beledolgozzuk a hajba, akkor ugye eközben nem kell vizet tenni rá? Vagy egy picit érdemes?
2017. ápr. 26. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!