Nem egészségtelen így hajat mosni?
Szóval úgy szoktam, hogy miután megmostam a hajam, nem öblítem le rögtön, hanem beszappanozom a testem, és csak ezután öblítem a hajam, tehát egyúttal a már előtte beszappanozott testemen is végigmegy a víz.
Vagy úgy lenne jobb, ha először leöblíteném rendesen a hajam, és csak utána szappanoznék (ekkor a végén már csak a testem kéne öblíteni, mert a hajam megvan)... Az első megoldás gyorsabb, és így is csinálom, mert egy öblítéssel megúszom, de ilyenkor egyszerre folyik le rajtam a samponos (koszos) és a szappanos víz. A két öblítéses megoldással lehet, hogy tisztább lennék, bár tovább tartana.
Igazából csak most gondolkoztam el ezen, hogy nem biztos, hogy a legjobban csinálom.
Ti hogy szoktátok? :)
Én azonnal leöblítem a hajam, nem akarom, hogy "álljon a koszban".
Ilyenkor van az, hogy a hajban megakad a korpa. Mert a fejbőrről leszedted, de a hajadban megragad.
Meg nem is nagyon értem ezt az öblítést, zuhany alatt az egész tisztálkodás egy öblítés. :)
Egy öblítést úgy értem, hogy egy nagy a végén. Miután megmostam a hajam (de még nem öblítettem le), elzárom a vizet, mielőtt a testem mosom. Majd megnyitom a végén a vizet, és lemosok mindent. Túl sokáig nem áll koszban a hajam szerintem.
De akkor te a hajad öblítése után mosod csak meg a tested? Nálam ez esetben lenne a két öblítés (először a haj, utána a test öblítése).
Kik mondják?
Ez nem gyógyszer, hogy hasson. A sampon arra van, hogy a koszt "kiszedje" a hajadból. A kezedet is ezért mosod szappannal, a sima víz nem mindent hoz le. Kézmosás után is mész két kört a lakásban, mielőtt leöblítenéd vízzel?? A különböző hajápolók, hajpakolások vannak arra, hogy a haj állapotán javítson (bár szvsz sok inkább csak árt neki), ez nem a sampon dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!