Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nem egészségtelen így hajat...

Nem egészségtelen így hajat mosni?

Figyelt kérdés

Szóval úgy szoktam, hogy miután megmostam a hajam, nem öblítem le rögtön, hanem beszappanozom a testem, és csak ezután öblítem a hajam, tehát egyúttal a már előtte beszappanozott testemen is végigmegy a víz.

Vagy úgy lenne jobb, ha először leöblíteném rendesen a hajam, és csak utána szappanoznék (ekkor a végén már csak a testem kéne öblíteni, mert a hajam megvan)... Az első megoldás gyorsabb, és így is csinálom, mert egy öblítéssel megúszom, de ilyenkor egyszerre folyik le rajtam a samponos (koszos) és a szappanos víz. A két öblítéses megoldással lehet, hogy tisztább lennék, bár tovább tartana.

Igazából csak most gondolkoztam el ezen, hogy nem biztos, hogy a legjobban csinálom.

Ti hogy szoktátok? :)

2017. ápr. 25. 13:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
21%

Én azonnal leöblítem a hajam, nem akarom, hogy "álljon a koszban".

Ilyenkor van az, hogy a hajban megakad a korpa. Mert a fejbőrről leszedted, de a hajadban megragad.

Meg nem is nagyon értem ezt az öblítést, zuhany alatt az egész tisztálkodás egy öblítés. :)

2017. ápr. 25. 13:50
 2/22 anonim ***** válasza:
42%
De. A sampon nem azért van, hogy álljon a hajon. Nem tesz jót a fejbőrnek.
2017. ápr. 25. 14:00
 3/22 A kérdező kommentje:

Egy öblítést úgy értem, hogy egy nagy a végén. Miután megmostam a hajam (de még nem öblítettem le), elzárom a vizet, mielőtt a testem mosom. Majd megnyitom a végén a vizet, és lemosok mindent. Túl sokáig nem áll koszban a hajam szerintem.

De akkor te a hajad öblítése után mosod csak meg a tested? Nálam ez esetben lenne a két öblítés (először a haj, utána a test öblítése).

2017. ápr. 25. 14:11
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát mivel én balzsamozom is a hajam, úgy szoktam, hogy megmosom samponnal leöblítem, balzsam, azt rajta hagyom addig amig megmosom a testem, majd egyszerre leöblítem az egészet.
2017. ápr. 25. 14:20
 5/22 anonim ***** válasza:
76%
És mi van akkor, ha kétszer öblítesz? Szerintem túl lehet élni...
2017. ápr. 25. 14:29
 6/22 A kérdező kommentje:
De amikor azt mondják, hogy a sampont a hajon kell hagyni egy kicsit, hogy hasson, az nem az öblítés előttre vonatkozik?
2017. ápr. 25. 14:39
 7/22 anonim ***** válasza:
60%

Kik mondják?

Ez nem gyógyszer, hogy hasson. A sampon arra van, hogy a koszt "kiszedje" a hajadból. A kezedet is ezért mosod szappannal, a sima víz nem mindent hoz le. Kézmosás után is mész két kört a lakásban, mielőtt leöblítenéd vízzel?? A különböző hajápolók, hajpakolások vannak arra, hogy a haj állapotán javítson (bár szvsz sok inkább csak árt neki), ez nem a sampon dolga.

2017. ápr. 25. 14:57
 8/22 A kérdező kommentje:
4.: balzsamnál lehet úgy csinálni, hogy közvetlenül a balzsam leöblítése előtt szappanozzuk be magunkat, és így az öblítésnél egyszerre öblítjük a hajunk és a testünk? Vagy az sem túl jó?
2017. ápr. 25. 14:59
 9/22 A kérdező kommentje:
7.: igazad lehet. Mennyi ideig szabad a sampont a fejen hagyni? Akkor hajat mosni, azaz eldolgozni a sampont és masszírozni a fejbőrt sem lehet sokáig?
2017. ápr. 25. 15:04
 10/22 anonim ***** válasza:
77%
Azért nem kell elkapkodni a hajmosást, nyugi. :D Alaposan, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a fejbőröd, akár többször is menj végig rajta, aztán öblítsd ki. Felesleges tovább rajtahagyni a sampont, mint amennyi idő alatt ez megvan.
2017. ápr. 25. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!