Mitől töredezhet a hajam?
Régen vasaltam, le is tört rendesen, aztán le kellett vágatni. Szép, egészséges volt a hajam vége. Azóta minden hétvégén, vagy minden második hétvégén csinálok természetes hajpakolást rá (tojás, kókuszolaj, ricinusolaj, méz), csak néha szárítom hajszárítóval, akkor is teszek rá hővédő spray-t. A végét olajjal bekenem. Esténként befonom, hogy ne dörzsölődjön a párnához, és képes voltam még a Tangle Teezert is megvenni. (Aki nem tudná, az egy fésű ami kíméletes a hajjal, és nem töri.) Szedek hajkapszulát, ami tele van vitaminnal és egészségesen étkezem. Legalábbis igyekszem.
Ezeket mind betartom, és persze tudom, hogy természetes, ha töredezik a haj. De én úgy vettem észre, hogy sokkal jobban töredezik a hajam, mint másoknak.
Lehet, hogy csak ilyen típusú a hajam? Körülbelül egy hónap múlva lesz, hogy egy éve vágattam le a hajam.
Azt olvastam, hogy legalább 2 havonta vágatni kell 1-2 centit a hajból, hogy egészséges maradjon a vége, de én ezt túl sokszori alkalomnak tartom. Ráadásul félek vágatni belőle, mert a fodrászok általában többet vágnak belőle, mint amennyit kérek. Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült. A válaszokat előre is köszönöm!:)
Milyen sampont használtsz??? A szilikont, és SLS-t tartalmazó samponok nagyom tönkre tudják tenni a hajat!
Nekem is nagyon töredezett a hajam egy időben. Használtam én is kókuszolajat, ricinust, lecseréltem a hajpakolást, fésűt stb. Csaknem fél év után jöttem, rá, hogy a samponom a ludas, amiatt tört.... azóta Alverde natúrsampont és balzsamot használok, száműztem mindenféle szilikonos hajápolót. Mostanában kezdem észrevenni, hogy fésüléskor jóval kevesebb letört hajszál van a földön.
Köszönöm a válaszokat:)
1. Igen, festem a hajam ilyen magentás-vöröses színűre. Azért jó volt elolvasni amit írtál. :D Minden festék roncsolja a hajat valamilyen szinten, de a vörös még nem annyira, mint a szőke..
2. Dr. Nona sampont használok, csak a fejtetőmet mosom meg vele, a hajhosszt nem. Annyi pont elég a hajam többi részének, amennyit lemosok a fejem tetejéről.
Egyébként törölközővel sem szoktam dörzsölni a hajam, csak várok 5-10 percet, hogy beszívja a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!