Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit ajánlotok pattanásos bőrre?

Mit ajánlotok pattanásos bőrre?

Figyelt kérdés

Helló,

14 éves vagyok, problémám van a bőrömmel.. Csak a homlokom elkezdett pattanásosodni. Arcom többi részén nincs. Nyilván kamasz kor miatt van.. Voltam már kozmetikusnál arctisztítás céljából, de sajnos nem lett jobb. Használtam már sok mindent, kezdve teafaolajtól minden patikás cuccig.. Van e ami nektek bevállt? Amit ti használtok/használtatok??

Előre köszi a válaszokat!

14/L

2017. jan. 3. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinél specifikus, hogy mi kell a bőrére, érdemes bőrgyógyászhoz menni vele, aki megmondja, h a tiedre éppen mi javasolt.

A zsírosabb, pattanásosabb bőrre nyilván erősebb krém esetleg vitamin ajánlott, míg ha csak enyhén aknés, akkor elég valami enyhébb krém is.

A pattanások azért keletkeznek, mert a hormonváltozások következtében jobban zsírosodik az ember bőre, azaz a pórusokban lévő faggyúmirigyek túlműködnek, az általuk termelt faggyú túl sok, nem tud távozni, és eltömíti a pórust. Ez így egy akne. Ha ez így marad, akkor be is gyullad: pattanás.

Tehát az is segíthet, ha rendszeresen tisztítod a bőrös, hogy a pórusok tisztuljanak, ezzel megelőzheted a pattanások képződését. Nagyon fontos, h ne szappannal mosd az arcod, mivel a csapból folyó kemény víz (azt hiszem ez azt jelenti, enyhén meszes, vagy valami hasonló ásvány van benne) és szappan találkozása fehér csapadékot eredményez, ami nem hogy kitisztítja, de eltömíti a pórusaidat. Javallottabb arclemosót használni (nekem anno a bőrgyógyász effaclar arxlemosót ajánlott, mivel ez nem szárítja ki annyira az arcodat, mint mások - viszont eléggé drága). Szóval javasolt reggel és este arclemosót használni, ezen felül pedig bőrgyógyász által javasolt készítményt használni.

Nekem zömmel már csak mitesszereim vannak, erre effaclar duo plus krémet kaptam, ez elméletileg aknékra jó illetve ápolja az ember bőrét is (ezért duo).

Nagyon fontos, h ne rakj rá mindenféle alapozókat, hogy elfedd, mert ezek is csak eltömítik még inkább a pórusokat, nem lélegzik a bőröd és még jobban elősegíti a pattanások kialakulását.

2017. jan. 3. 18:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor elmegyek egy bőrgyógyászhoz. Egyébként enyhe csak a gyulladásos terület
2017. jan. 3. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia!nekem a kozmetikusom ajanlott egy házi pakolást:verj fel egy tojás fehérjét,tegyél bele egy kiskanal fahéjat. Kend fel az arcodra vard meg mig megszárad és mosd le
2017. jan. 6. 22:32
 4/7 anonim válasza:
Én már szinte mindent kipróbáltam, az arcom egésze pattanásokkal volt tele, és semmi nem használt a Fabulon arctisztító és szárító szappanon kívül mindaddig, amíg el nem hagytam az étrendemből a csokoládét és a zsíros ételeket. Helyettük gyümölcsöket eszem édesség gyanánt, és a közérzetem is jelentősen megváltozott pozitív irányba. 15/L
2017. jan. 15. 16:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Csokoládéd, olajos magvakat egy évbe jó ha ötször eszek.. Zsíros ételt is kb. csak ünnepekkor.. De köszönöm :)
2017. jan. 15. 17:27
 6/7 anonim válasza:

Neem por vagy kapszula. Csodákra képes, és természetes.

+Neem arcmaszk a Himalayától

[link]

2017. jan. 23. 16:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a radírt használtam már..
2017. jan. 25. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!