Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vannak veszélyei az otthoni...

Vannak veszélyei az otthoni gyantázásnak?

Figyelt kérdés
Már vagy másfél éve le akarom magamat gyantáztatni, bár azóta beláttam hogy megérte várni mert az még tényleg nem szőr volt de ez már eléggé annak nevezhető. Eleinte akartam hogy majd kozmetikus megcsinálja, utána hogy majd én veszek gyanta gépet mert az sokkal sokkal olcsóbb, aztán anyum jött azzal hogy nehogy merjem magam gyantáztatni mert volt a Dokikban egy nő aki vett ilyen házi gyanta gépet legyantázta a lábát meg az ujjairól a szőrt le és le kellet vágni a lábait meg az ujjait mert a gyanta is bekerült meg egy baktérium is megtámadta. DE én le akarom gyantáztatni mert szerintem gusztustalan akkor is ha pasi vagyok, én speciel irtózom attól hogy szőrős vagyok.
2010. ápr. 12. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ne próbálkozz vele eleinte otthon,mert ha nem tudod megfelelően lerántani,akkor nagyon csúnyán bevérezhet a bőröd alatt!!!Eleinte egy párszor menj el kozmetikushoz,majd ha kilested hogyan kell szakszerűen,és megszokod a fájdalmat,akkor otthon is lehet.Szóval ne állj neki egyedül!Nekem is van szettem,én is magamnak csinálom 10 éve,de néha még nekem is bevérzik,főleg a hónaljnál és az intim részeken...A szőrtelenÍtő krémre nem gondoltál?Az jóval egyszerűbb!(csak nagyobb esély van allergiás reakcióra)Az is gyökerestűl távolitja el a szőrt!Ja,és ez az elfertőződéses sztori...hát...végül is mindenbe van veszély,még a lélegzésben is...Én is undorÍtónak találom a szőrt,a srácokon is!Tök jó,hogy pasi létedre igy gondolkozol...!!! :)
2010. ápr. 12. 16:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Őőő én úgy gondoltam hogy nekem csinálják xd mert én borzalmasan jóba vagyok a lány osztálytársaimmal és már felajánlották hogy ha kell akkor segítenek, egyiknek még a közeli rokona kozmetikus is, a házukba van a kozmetika szal ő is ért hozzá egy kicsit. :D Szóval persze egyedül még végighúzni se lenne lelkem xD. Köszi hogy te is így látod, kár hogy anyum borzalmasan konzervatív. Egyik pillanatban azt mondja hogy azt csinálok amit akarok másik pillanatban már fenyeget hogy ilyet nem csinálhatok.
2010. ápr. 12. 16:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha van segítséged akkor mindent bele! Sokkal jobb ha más csinálja,mondjuk nekem kozmetikus szokta,de mindegy csak értsen hozzá. Ja,én is pasi vagyok.
2010. ápr. 12. 16:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Mondtam én, de persze nekem sosincs igazam... XD
2010. ápr. 12. 16:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Honnan,melyik testrészről akarod legyantázni?

2010. ápr. 12. 17:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Mellkas, has, talán a felkarom, mellbimbó körül, hátamon ha ott van (nem látom XD :'D). A többivel megvagyok mint borotválás.
2010. ápr. 12. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan legyantázhatnak a csajok, nem lesz tőle semmi bajod :)
2010. ápr. 12. 18:26
 8/10 anonim ***** válasza:
A hölgy valószínűleg azért járt így,mert nem ismeri a bőrfertőtlenítőt.Ahonnan kitépik a szőrt ott marad egy kis sérülés és 3 óráig tilos napoztatni is!Kozmetikus vagyok,ha betartod a fertőtlenítést nem lesz baj.Sokan küszködnek a szőrtüsző gyulladással is ami szintén ennek a következménye.Utánna kend be gyantázás utáni balzsammal.Sok sikert!
2010. ápr. 13. 07:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az a nő cukorbeteg volt, őket TILOS gyantázni (vigyázniuk kell a sebekkel,gyulladásokkal,mert könnyen elfertőződnek és durvább esetben amputáció lesz a vége).

Otthoni használatra sima gyanta nem ajánlott-könnyen égési sérüléseket okoz,nehéz eltalálni a hőfokot(nem amatőröknek való!anyumnak is ilyen miatt lett sebes a lába)

Én is otthon gyantázom a lábaim patronos készülékkel és semmi bajom sincsen -ezt nem lehet elrontani annyira(max ha rossz irányba kenik fel vagy tépik le)

2010. ápr. 14. 12:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.Megtaláltam a cikket amiről sztem anyukád beszélt:

[link]

Nem volt cukorbeteg.A cikkben pont azt hangsúlyozzák,h brazil v fazongyantát csak profival csináltassunk, mert lent érzékenyebb a bőrünk.Szóval ha nem bajusz vagy brazil/fazongyanta és jól csinálod, fertőtlenítesz mindent, akkor elméletileg nem lehet baj.

2010. ápr. 14. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!