Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Azt szeretném megérdeklődni,...

Szamagi kérdése:

Azt szeretném megérdeklődni, hogy valaki használt-e már a hajára ricinus olajat, ha igen leírná nekem, hogy tényleg hasznos-e? És, hogy hogyan használta?

Figyelt kérdés
Mert én olvastam már,hogy a hajón kívül ne érjen más szőrhöz mert akkor az is megerősödik és megnő,vagy hajmosás után hányszor öblítsem le samponnal?

2016. febr. 11. 14:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Egy időben rendszeresen használtam.

Száraz hajra vittem fel, elsősorban a fejbőrre, egy vattapamacs segítségével, és utána oszlattam el a hajhosszon. Ment rá folpack, és utána melegítettem egy kicsit.

A kimosása kicsit macerás, mindenképpen olajmentes samponnal kell kimosni, és van, hogy több alkalommal. ha ügyesen és jól mosod ki, akkor nem zsírosítja a hajat.

Hasznos volt, a hajam szerette, de nekem túl macerás volt a kimosása.

2016. febr. 11. 14:54
 2/15 anonim ***** válasza:

Kiöntök egy picit egy pohárba, felhígítom vagy olívaolajjal vagy Amla olajjal. Beteszem 3 "forgásra" a mikróba, és bedörzsölöm a hajtövembe. Ha marad valamennyi, azt elosztom a hajhosszon.

Nem csavarom semmibe, van egy "ricinus hajgumim", azzal kontyba kötöm, pár óra múlva lemosom. Nekem még egyszer sem kellett kétszer megmosni, elsőre simán kijött.

(Ha tiszta Amlaolajat használok, na azt van, hogy háromszor kell átmosni.)

2016. febr. 11. 16:44
 3/15 Katoonene válasza:
A ricinus olajat mindig melegítve használd úgy könnyebb kimosni. Én keverem Dabur Amla olajjal, egy tojás sárgájával és egy kis kávéval. Egy héten egyszer csinálom. A hajam szuper puha, és 3,5centit nőtt egy hónap alatt.
2016. febr. 11. 16:44
 4/15 anonim ***** válasza:
Kb 2 éve használom a ricinust, amla és olivaolajjal higítom. Nagyon bevált, sok új hajszálam nőtt és kevésbé töredezik mint előtte.
2016. febr. 11. 17:26
 5/15 anonim ***** válasza:
Használtam, keverve próbáltam először oliva olajjal. Aztán próbáltam magában, fél óráig hagytam fent, de az eredmény durva hajhullás volt csak. Orvoshoz is kellett vele mennem aki azt mondta a ricinusnak semmi köze a haj növekedéséhez, szóval emiatt használni értelmetlen volt. Netes hülyeség ez is csak...
2016. febr. 11. 18:30
 6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm az infókat! az utolsó kommentelő miatt most kicsit meginggtam..... nem tudom hogy akkor nekem is hullik-e majd tőle a hajam vagy nő?:/ a kommentelő aki írta hogy a haja 1hónap alatt 3,5centit nőtt, neked nem hullott a hajad?
2016. febr. 12. 08:35
 7/15 A kérdező kommentje:
és leírnád az egészet részletesen nekem?:) hogy mit hogyan mikor keverünk melegitünk stb? köszönöm<3
2016. febr. 12. 08:36
 8/15 anonim ***** válasza:
1 évig használtam heti 1 alkalommal, de semmit nem ért! Nem is ajánlom senkinek sem.
2016. febr. 12. 09:39
 9/15 Katoonene válasza:
Szia! Én vagyok a 3,5 cm-s :) Én fél kávés csésze ricinus olajat melegítek épp, hogy langyos legyen. Hozzá adok negyed csésze Dabur Amla olajat meg egy tojás sárgáját és 3 evőkanál kávét.Zuhanysapi a fejre és kész :) Annyit hagyod rajta amennyit akarok. Elég büdi, de mosás után nem érződik. Nekem soha nem hullott tőle a hajam, pedig már használom pár hónapja.
2016. febr. 12. 22:32
 10/15 Tarcza Zsolt válasza:
25%
Hát nem tudom, hogy a hajamon mennyit használt, viszont a bajuszomon másnap észrevettem a külömbséget. Minden nap, reggeli és vacsora után kezemen lévő mutató és középső ujjaimnak végére ráöntök egy kicsit, s aztán jól besúrolom a bőrbe. Ugyan így csinálom ezt a dolgot a fürdés után is a hajammal/fejbőrömmel. Csakhogy nem mosom le, mert van ideje a hajnak, hogy szívja be. Viszont a bajuszom meg a szakállam könnyebben beszívja az olajat, és táplálja a bajuszt\szakállat. Én nem filozofálom más olajokkal, kávéval, motorolajjal stb a ricinusolajat, hanem csak a hajamra meg a bajuszomra kenem, és beledörzsölöm a bőrbe és hagyom, hogy szívodjon fel az összes.
2016. febr. 13. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!