14 évesen hajfestés a zsírosodás ellen?
14 éves lány vagyok. Nagyon zsírosodik a hajam, lassan 3 éve kínlódok vele. Már rengeteg mindent kipróbáltunk a zsírosodás ellen. Rá adásul tavaly húsvétkor elkezdett nagyon erősen hullani, amit a rossz mandulám okozott, emiatt ki vették a mandulámat. A hullása javult, de a zsírosodás nem. Vasárnap este és szerda este szoktam hajat mosni tojás samponnal a WU2-vel, ezután citromos almaecetes vízzel leöblítem. Eleinte segített az almaecetes víz, de már most az sem segít semmit. Már keddre is elég zsíros, a szerdáról ne is beszéljünk..le engedve borzalmasan néz ki a hajam. Nem szoktam ártani a hajamnak, óvatosan bánok vele, nem használok rá semmi olyan szert, ami ártana neki vagy zsírosodna tőle. Le engedve hordom, csak akkor csurizom fel ha muszáj. A mandulaműtét után nagyon sok új babahajam nőtt, amik aránylag gyorsan nőnek, de a megmaradt hajam az nem nagyon akar nőni se.
Nos, anyum festeti a haját, és neki szárazzá tette, több mint egy hetet is ki bír a haja zsírosodás nélkül. Arra gondolt, próbáljuk meg nekem is ammónia mentes hajszínezővel, pont mint neki. Picit félek ettől, de majd még beszél fodrásszal is, hogy ő mit tanácsol, de én a ti véleményeitekre is kíváncsi vagyok.
Mit gondoltok? Szerintetek segítene? :)
A hajfestés a hajszálakat teheti szárazzá max (de csak ha valami vacak káros festékkel fested, vagy szőkíted), és ettől még a fejbőröd ugyanúgy zsírosodik, még rosszabb lenne a hajad tőle. A száraz hajvég + zsíros tövekkel sokkal több gond van. Nem lenne értelme.
Szerintem simán azért zsírosodik a hajad mert tini vagy és van akinek ezzel jár, a hormonok okozzák, idővel túl leszel rajta. Nincs mit tenni ezzel. Egészségesen étkezel egyébként? Mert az fontos.
már nem azért, de ha egy héten én is csak kétszer mosnék hajat, velem is ilyesmi lenne a helyzet. tini vagy, ebben a korban tombolnak a hormonok, nem gondoltál még arra, hogy ettől zsírosodik a hajad?! és ha minden második nap mosnád? akkor is ugyanez lenne a helyzet?
ja, ha meg sokat túrkálod a hajad és piszkálod, hamarabb bezsírosodik. én általában több napig bírom ki mosás nélkül, ha éjszakára befonom parkettfonásban. 15/L
De igen. :D
Tudom, hogy a tini kor miatt van ez, de marhára idegesítő tud lenni :D
A száraz samponnal meg nem tudom mi legyen..talán anyum vesz, talán nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!