Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 14 évesen hajfestés a zsírosod...

14 évesen hajfestés a zsírosodás ellen?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Nagyon zsírosodik a hajam, lassan 3 éve kínlódok vele. Már rengeteg mindent kipróbáltunk a zsírosodás ellen. Rá adásul tavaly húsvétkor elkezdett nagyon erősen hullani, amit a rossz mandulám okozott, emiatt ki vették a mandulámat. A hullása javult, de a zsírosodás nem. Vasárnap este és szerda este szoktam hajat mosni tojás samponnal a WU2-vel, ezután citromos almaecetes vízzel leöblítem. Eleinte segített az almaecetes víz, de már most az sem segít semmit. Már keddre is elég zsíros, a szerdáról ne is beszéljünk..le engedve borzalmasan néz ki a hajam. Nem szoktam ártani a hajamnak, óvatosan bánok vele, nem használok rá semmi olyan szert, ami ártana neki vagy zsírosodna tőle. Le engedve hordom, csak akkor csurizom fel ha muszáj. A mandulaműtét után nagyon sok új babahajam nőtt, amik aránylag gyorsan nőnek, de a megmaradt hajam az nem nagyon akar nőni se.

Nos, anyum festeti a haját, és neki szárazzá tette, több mint egy hetet is ki bír a haja zsírosodás nélkül. Arra gondolt, próbáljuk meg nekem is ammónia mentes hajszínezővel, pont mint neki. Picit félek ettől, de majd még beszél fodrásszal is, hogy ő mit tanácsol, de én a ti véleményeitekre is kíváncsi vagyok.

Mit gondoltok? Szerintetek segítene? :)

2016. jan. 13. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
bocsi, most olvastam hogy használsz almaecetes vizet. konzultálj esetleg egy fodrásszal, hogy milyen sampont ajánlana
2016. jan. 13. 21:07
 12/16 anonim ***** válasza:

A hajfestés a hajszálakat teheti szárazzá max (de csak ha valami vacak káros festékkel fested, vagy szőkíted), és ettől még a fejbőröd ugyanúgy zsírosodik, még rosszabb lenne a hajad tőle. A száraz hajvég + zsíros tövekkel sokkal több gond van. Nem lenne értelme.

Szerintem simán azért zsírosodik a hajad mert tini vagy és van akinek ezzel jár, a hormonok okozzák, idővel túl leszel rajta. Nincs mit tenni ezzel. Egészségesen étkezel egyébként? Mert az fontos.

2016. jan. 14. 00:02
 13/16 A kérdező kommentje:
Persze :)))
2016. jan. 14. 13:32
 14/16 anonim ***** válasza:

már nem azért, de ha egy héten én is csak kétszer mosnék hajat, velem is ilyesmi lenne a helyzet. tini vagy, ebben a korban tombolnak a hormonok, nem gondoltál még arra, hogy ettől zsírosodik a hajad?! és ha minden második nap mosnád? akkor is ugyanez lenne a helyzet?

ja, ha meg sokat túrkálod a hajad és piszkálod, hamarabb bezsírosodik. én általában több napig bírom ki mosás nélkül, ha éjszakára befonom parkettfonásban. 15/L

2016. jan. 14. 15:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem a szárazsampon (DRY) vált be, hetente 2x mosok hajat, de ha már érzem, hogy sötétebb a hajam és zsírosabb száraz sampont használok. Rossmanban szoktam venni, olyan mint a hintőpor, beleszóród a hajadba, majd törölközővel átdörzsölöd a hajad és lásd, világosabb lett a hajad :))
2016. jan. 14. 18:37
 16/16 A kérdező kommentje:

De igen. :D

Tudom, hogy a tini kor miatt van ez, de marhára idegesítő tud lenni :D

A száraz samponnal meg nem tudom mi legyen..talán anyum vesz, talán nem :)

2016. jan. 14. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!