Nagyon csúnya foltos bőrrel mit lehet kezdeni? Kozmetikus, bőrgyógyász segítsége is érdekelne!
Sajnos egy ideig különböző okok miatt elég sokat bántottam az arcom, mindig nyomkodtam még a semmit is, és sajnos éjszaka nagy mély sebeket kapartam rajta tudatomon kívül. Már szerencsére az eredendő problémát sikerülget kezelni, de nagy és csúnya piros foltok vannak az arcomon. A bőrömmel egy szintben vannak leginkább, de a színük nagyon csúnya. Komoly probléma ez nekem, mert mindenen (volt/lenne) a szép bőr, konkrétan minden percemet megkeseríti és nagyon-nagyon szomorú vagyok miatta. Az alapozót nem szeretem, és egyébként sem gondolom megoldásnak. A tükröt kerülöm, már régóta dilim hogy nem nézek világosban tükörbe, csak ha lehúzom a redőnyt vagy lekapcsolom a villanyt. Viccesnek tűnhet de nem az. :)
Próbáltam már citrommal összekeverni szódabikarbónát, de nem ért semmit, bár hamar feladtam. A Bioderma glikosavas "hámlasztóját" is próbáltam, de nem ért semmit. 50 faktoros fényvédővel védem az arcom, de még így is nagyon csúnyák.
Félek hogy csak a hámlasztásos módszer segíthet, amire sajnos diákként nincsen pénzem.
Minden segítséget szívesen elfogadok és várok!
Köszönöm, L.
a fényvédő már alapból jó ötlet, mert ha sokat érné a nap, bebarnulnának, és még nehezebb lenne eltüntetni.
amúgy nekem is sok a piros, patti utáni sebhely az arcomon, ha kijönnek a pattanások. ami nekem bevált:
aha hámlasztás, c vitaminos szérum, arbutinos, niacinamide-es, hámosító termékek.
AHA:
paula's choice 8% AHA gel (sajnos most nem kapható)
cosrx 7% aha hámlasztó (ebay, 100 ml, 3 ezer körül, kb. 1 évig elég)
C VITAMIN SZÉRUM:
OST c20 serum (ebay, 30 ml, 4 ezer körül)
C20 21.5 vitamin c serum (wishtrend.hu, 6-7 ezer körül, ez az előző továbbfejlesztett változata)
mad hippie vitamin c serum (iherb.com, 28 dollár akciósan asszem)
NIACINAMID
la roche posay effaclar duo+ (patika, 4000 körül)
niacid gél (patika, 2000 ft, ezt még nem próbáltam, most vettem)
ARBUTIN
hada labo whitening lotion with vitamin c & hyaluronic acid (ebay, 30 ml 2000 körül, van 150 ml kiszerelésben is)
HÁMOSÍTÓ
neogranornom
bepanthen
la roche posay cicaplast és cicaplast b5
az utóbbi 3 kategóriát nyáron is megbízhatóan lehet használni, mert nem fényérzékenyítenek, de persze azért nyomasd minden nap a fényvédőt melletük is. a hámosítók meglepően sokat tudnak gyorsítani a halványításban, érdemes mindenképpen megpróbálni, ha amúgy is van otthon.
a c vitaminos szérum még belefér a nyárba.
az aha-ba inkább ősszel kezdj bele.
ha nem egyszerre veszed meg mindent, ami tetszik, akkor nem is fog sokba kerülni annyira, meg sokáig kitartanak ezek amúgy.
nekem friss hegeket 1 hónap alatt annyira csökkenti, hogy elég egy enyhe bb krém. kövi 1 hónapban meg el is tűnnek.
sajnos muszáj a szérum.
a tiszta c vitamin egy nagyon instabil összetevő, hő, fény és levegő miatt hatástalanná válik. ezért nem hat foltokra a citrom és az aszkorbinsav por, tabletta, és a ph-juk sem megfelelő. csak egy adott ph között tudnak foltokat halványítani (2,5-3,5).
a szérumokban ráadásul nem konkrétan aszkorbinsav van, hanem más formája, származéka, amelyben koncentráltabb a c vitamin, stabilizálva van, így ellenállóbb a környezeti hatásoknak.
szóval csak sötét üveges, vagy tubusos formában érdemes venni, különben nem hat. amiket írtam, azokat próbáltam, meg kikértem a gyártóktól a ph értéket, megfelelnek a célnak, és a gyakorlatban is látszott a hatásuk, szépen halványítanak.
ja és itt egy cikk róla
tavalyi, és hiányoznak belőle azok a termékek, amiket felsoroltam, mert azok később kerültek fel a krémmániára.
a cikkben lévő garnier is megérhet egy próbát, bár nekem nem halványított úgy, mint a szérumok, és ez sem olcsó. a brtc-t ebayen lehet venni, de pár ezerről kb tízezerre vitték az árát, mikor legutóbb néztem. :o a body shoposakat nem próbáltam, mert aránytalanul drága azokhoz képest, amiket eddig használtam, azok olcsóbbak és nagyobb százalékosak. : D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!