Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ti hagynátok, hogy a majdnem...

Ti hagynátok, hogy a majdnem 12 éves lányotok borotválja a lábát?

Figyelt kérdés

Szülők válaszára lennék főleg kíváncsi.

Már kb. 1cm-es volt a szőr a lábamon, irtó ciki volt strandra járnom és leborotváltam, úgy, hogy anyum nem tudja mivel meg se engedte volna.

Ti megengedtétek volna?

2015. jún. 4. 09:54
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
Igen, én nem látom akadályát. Azért mégse mászkáljon egy 12 éves kislány így a strandon.
2015. jún. 4. 10:04
 2/24 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2015. jún. 4. 10:05
 3/24 anonim ***** válasza:
75%
Igen, de borotva helyett inkább vennék neki egy epilátort.
2015. jún. 4. 10:14
 4/24 vfrtom ***** válasza:
5%
Nem, de majd néhány év múlva rájössz te is miért.
2015. jún. 4. 10:15
 5/24 anonim ***** válasza:
82%
Csak nevelőszülő vagyok, de én engedem neki, mert zavarja a szőr. Én is borotvát használok, se több, se erősebb, se sötétebb szőröm nem lett az évek alatt. Az epilátortól viszont szőrbenövés, szőrtüszőgyulladás volt, gyantával megnyúzott a kozmetikus, a szőrtelenítőkrém meg kimarta a bőröm.
2015. jún. 4. 10:46
 6/24 anonim ***** válasza:
65%

Én megengedném, persze jobban örülnék neki, ha a lányom azért nem dugiba szőrtelenítene, hanem szólna nekem róla; az anyja vagyok, igyekszem őt úgy nevelni, hogy tudja, bármivel fordulhat hozzám. Szerintem te is mondd el anyukádnak, ne éljetek titkok között, igaz ez azért elég apróság, én mégis azt javaslom, hogy szólj róla anyukádnak.:)

A másik, hogy igaz tévhit, hogy a borotva dúsítja a szőrt, én mégis ajánlom neked a gyantát. Ha borotválod, kb 2-3 naponta kell, hogy sima legyen a lábad és ne legyen borostás, vagy ha a borotvának rossz a minősége, ki is pattoghat a lábad. A gyanta abból a szempontból jobb, hogy elég 1,5-2 hetente eljárnod kozmetikushoz hogy megcsinálja, sokkal jobban megéri, idő és pénz szempontból is; illetve attól tényleg ritkul a szőr. Az epilátor is jó, én azért szeretem jobban a gyantát, mert egyszerre húz ki több szőrszált, kevésbé fáj.

Gyantázás vagy epilálás után igaz kicsit piros lehet a bőröd, de az pár óra alatt el is múlik. Szóval, mondd el anyukádnak és válts át gyantára (kozmetikussal tudod megcsináltatni, otthonit nem javasolnám).:)

2015. jún. 4. 10:57
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Ma megyünk strandra, csak látni fogja hogy nem vagyok szőrös, mert mondtam is neki kb. 2-3 hónapja.. :D

Majd szeretnék olyan 14-15 évesen átállni az epilátorra. A gyantát nem szeretném, mivel nem akarok 2-3 hétig szőrösen járkálni.

2015. jún. 4. 11:35
 8/24 vfrtom ***** válasza:
9%
Elég szomorú , hogy 12 évesen ilyen dolgokkal, foglalkozol. Gondolom a szört csak te láttad, ne félj ha így folytatod megerösödik, ha meg eleve sötétebb akkor még jobban fog. Belöled meg a hasonlókból lesznek a kozmetikus álmai, a hiú majmok.
2015. jún. 4. 12:17
 9/24 vfrtom ***** válasza:
6%
Ja , a többi meg adja alá a lovat. Ök sem különbek.
2015. jún. 4. 12:18
 10/24 anonim ***** válasza:
89%
Az tudatlan embereknek szólnék: attól hogy a szőrt levágják még nem lesz erősebb és több semmivel sem... ez egy ősrégi tévhit.
2015. jún. 4. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!