Ti hagynátok, hogy a majdnem 12 éves lányotok borotválja a lábát?
Szülők válaszára lennék főleg kíváncsi.
Már kb. 1cm-es volt a szőr a lábamon, irtó ciki volt strandra járnom és leborotváltam, úgy, hogy anyum nem tudja mivel meg se engedte volna.
Ti megengedtétek volna?
Én megengedném, persze jobban örülnék neki, ha a lányom azért nem dugiba szőrtelenítene, hanem szólna nekem róla; az anyja vagyok, igyekszem őt úgy nevelni, hogy tudja, bármivel fordulhat hozzám. Szerintem te is mondd el anyukádnak, ne éljetek titkok között, igaz ez azért elég apróság, én mégis azt javaslom, hogy szólj róla anyukádnak.:)
A másik, hogy igaz tévhit, hogy a borotva dúsítja a szőrt, én mégis ajánlom neked a gyantát. Ha borotválod, kb 2-3 naponta kell, hogy sima legyen a lábad és ne legyen borostás, vagy ha a borotvának rossz a minősége, ki is pattoghat a lábad. A gyanta abból a szempontból jobb, hogy elég 1,5-2 hetente eljárnod kozmetikushoz hogy megcsinálja, sokkal jobban megéri, idő és pénz szempontból is; illetve attól tényleg ritkul a szőr. Az epilátor is jó, én azért szeretem jobban a gyantát, mert egyszerre húz ki több szőrszált, kevésbé fáj.
Gyantázás vagy epilálás után igaz kicsit piros lehet a bőröd, de az pár óra alatt el is múlik. Szóval, mondd el anyukádnak és válts át gyantára (kozmetikussal tudod megcsináltatni, otthonit nem javasolnám).:)
Köszi! :)
Ma megyünk strandra, csak látni fogja hogy nem vagyok szőrös, mert mondtam is neki kb. 2-3 hónapja.. :D
Majd szeretnék olyan 14-15 évesen átállni az epilátorra. A gyantát nem szeretném, mivel nem akarok 2-3 hétig szőrösen járkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!