Sírnom kell a külsőm miatt, mit tegyek?
Nem tudom elfogadni magam. Kislányként nagyon szép voltam, kamaszkoromban piszkáltak egyes külső tulajdonságaim miatt a barátnőim, azután pedig "megszépültem" többek szerint.
Ennek ellenére én undorodom magamtól, egyáltalán nem úgy nézek ki mint ahogy szeretnék.
A hajam göndör, mellig érő(göndör és hullámos között inkább), száraz, pedig kezelem. Másfél hónapja voltam fodrásznál, a végei szét vannak törve, de ha levágatom a maradék önbizalmam is eltűnik.
Rengeteg mindennel kezeltem, a fodrásztól is kérek segítséget, mégsem szép(kókuszos balzsam, hajvégápoló olaj, tejes balzsam, száraz hajra való balzsam, tojásos-banános-mézes-tejes pakolás, olívaolajos pakolás, már nem vasalom).
A másik az arcom. tele nőtt zsírcsomókkal, amik nem pattanások, nem lehet kinyomni, szabályos csomók, az egyik ki is szakadt, és lett egy lyuk az arcomon, ezen kívül van még 4 csomó, amit elméletileg ki kell vágni.
A szemöldököm katasztrófa, hiába szedetem ki kozmetikussal, az egyik máshogy szedte ki a kettőt, azóta az egyik kicsit ívesebb, jövő héten tervezek menni.
A körmöm nem nő meg, mindig letörik, az alakom meg...kb. hetente változik. Hiába edzek, eszek ugyanannyit, van hogy 50 kiló vagyok, aztán 54, és nem viccelek látható, hetente kapom, hogy fogytam, vagy híztam, stb.
Pedig nem étkezem máshogy!
Egyszerűen kezd elegem lenni a testemből. Van benne szép is nyilván, de én nem tudom elfogadni, hogy így kell, hogy kinézzek. Sajnos a ló túloldalára estem, 5 kiló sminkben érzem szépen magam, amiről igyekszek leszokni, viszont így meg már minden nap sírnom kell.
Hogy tudnám helyre hozni az önbizalmam? A többi lány olyan szép, és engem is szépnek látnak AKKOR, ha bevan lőve fodrász által a hajam és ki vagyok sminkelve.
De nem tudok minden héten elmenni.
Így meg nem is látnak szépnek, mint ahogy én sem magamat. Hogyan tudnék megszépülni?
Kérlek aki tud önbizalomnövelő dolgokat, segítsen, mert kezdek begolyózni. Hiába foglalom le magam, minden órában eszembe jut hogy én milyen csúnya vagyok.
ezek amiket felsoroltál nem tűnnek megoldhatatlan problémának.
vágasd ki a zsírcsomókat mielőbb, mert gondolom arra hiába kensz egy kiló korrektort akkor is látszik.
sportolj rendszeren, járj friss levegőre.
tanuld meg a hajad beszárítani, rengeteg tutorial videó van a youtubeon, hogy hogy lehet úgy beszárítani magadnak a hajad, ahogy a fodrász csinálja.
étkezz egészségesen, feküdj le időben. ez a súlyingadozás nem túl jó, esetleg egy vérképet csináltathatnál.
és végül szerezz be egy pasit magadnak, aki olyannak szeret, amilyen vagy.
(illetve tudatosítsd magadban, hogy nincs jelentősége annak, hogy másokhoz képest hogy nézel ki, mert nem az a jobb, sikeresebb ember, aki "szebb", inkább a belső értékeidre kéne koncentrálnod. túl sokat foglalkozol a külsőségekkel és ettől felszínesnek tűnhetsz...)
ja és a hajadra, meg a körmödre szedjél valamilyen kapszulát.
a súlyingadozás, töredező haj és köröm egyáltalán nem az egészséges táplálkozásról árulkodik...
A hajadból poedig vágatni kell, mert a töredezéstől csak rosszabb lesz. Az a rész már döglött, nem szép, és csak a többit is elrontja.
Próbálj minél kevesebb kencét kenni rá, a hajszárítót, sütővasat felejstd el, és úgy általában hagyd békén. Éjszakára egyhén nedves csavarókkal göndörítsd, és ennyi. Ha teheted ne is fésüld, max kézzel-göndör hajat elrontja a fésülés.
Az alakod és a körmöd egyértelműen a rendszertelen életvitelről árulkodik. Nem iszol eleget, nem viszel be elég vitamint, túl sok olajos-zsíros kaját eszel, sokat dohányzol, kialvatlan vagy...ilyesmit tudok elképzelni okként.
-Minden nap egyél legalább 5-6 féle gyümölcsöt vagy zöldséget, nyersen.
-Szabj meg magadnak egy rendszeres lefekvési és felkelési időt, és igyekezz ezt betartani.
-Napi 3+2 szer egyél, rendszerezett időben. Három étkezés legyen nagybobb, és legyne két kisebb, amikor csak egy joghurtot vagy gyümölcsöt-zöldséget eszel.
-Legyen a táplálkozásodban fehérje, gabona, nagyon sok zöld, és a túlcsomagolt, tartósítószeres dolgokat kerüld.
Az emberek nagy részének nincs tökéletes szemöldöke, a legtöbben festik. egy kis kontúrral neked is olyan lehet.
A belső egyensúlyról meg annyit, hogy kényeztesd el egy kicsit magadat. Egyik nap manikűr, a másik nap habfürdő, stb.
Mindig legyen valami amivel kedveskedsz magadnak.
menj el fodrászhoz, menj el bőrgyógyászhoz. megérdemled, hogy egy kicsit kicsinosítsanak.
Keress magadhoz hasonló arcszerkezetű, bőrszínű, hajú, stílusú divat és sminkbloggereket, akár youtubeon, akár lookbookon, akár tumblrön akár pinteresten. Lesd el tőlük, hogy hogyan lehet ezt a típusú külsőt jobban kihasználni, milyen színek állnak jól, milyen frizurákat tudsz legegyszerűbben elkészíteni, stb.
Legyen reális, személyre szabott koncepciód, tudd, hogy mit és hogyan szeretnél hordani.
Vegyél fel olyasmit is, amit eddig nem mertél. Csinálj olyan körmöket, sminket, amiket mindig is szerettél volna de nem merted.
Attól hogy ugyanannyit eszel,meg ehetsz sz.rul.
Egyebkent hiaba a rengeteg szoveg,azt gondolom kifelejtetted hogy amugy van baratod,egy rakat haverod meg lajkod facebookon. Szoval megse vagy ronda..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!