Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon zsíros hajra valami...

Nagyon zsíros hajra valami tanács?

Figyelt kérdés
16/l vagyok. Iszonyú zsíros a hajam. Egy napot bír ki zsírosodás nélkül, szóval naponta kéne mosnom, de nem akarom, azzal csak rosszabb lenne. Csalán sampont használok már régóta, de az sem segít. Valami praktika?

2015. jan. 9. 20:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
bocsi folytatom samponozol 2szer és a másodiknál teszel a samponhoz 2 evőkanál szódabikarbónát . Szódabikarbónát lehet venni bio boltokban vagy lehet rendelni a patikában és másnapra hozzák ;-)
2015. jan. 13. 22:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha nem festett a hajad, akkor én ajánlani tudom a C-vitamin port. Patikában vagy DM-ben beszerezhető.

Egy mérőkaálnyit (késhegynit) szoktam egy adagnyi samponhoz keverni.

Nekem is zsíros tövű és a hajvégeknél töredezett a hajam.

Sok dolgot kipróbáltam már, de ez volt eddig a legeredményesebb. (mondjuk eredetileg nem a zsírosodás megszüntetése volt a célom). Én így +2 napot nyertem magamnak mosás terén.

Viszont az fontos, hogy zsíros hajúak ne úgy mossanak hajat, hogy besamponozzák és leöblítés... kell egy kis idő, hogy rendesen hasson. Tehát addig megmosod a tested többi részét és akkor mehet a legvégén a sampon is le.

2015. márc. 4. 09:28
 13/13 anonim válasza:

Szia!

Nekem is hasonló problémám volt, eleinte 3, majd 2, majd 1 naponta kellett mosnom a hajam, és a végén már volt olyan is, hogy reggel megmostam és estére már be is zsírosodott.

Aztán kiderült, hogy ez nem véletlen. Minél gyakrabban mosod le a természetes védőréteget a fejbőrről, annál hamarabb termeli újra a szervezet, mert szüksége van rá.

A porsampon / száraz sampon tökéletes megoldást adott, most maximum heti kétszer mosok hajat vízzel és samponnal és sokkal szebb a hajam, mint bármikor előtte!

Disznószőr hajkefém van - anno egy mesterfodrász ajánlotta, jól bevált. Azzal könnyen ki lehet kefélni a maradék port.

Az almaecetes öblítés is csodákra képes, de azt csak a vizes hajmosás után szoktam alkalmazni.

2015. márc. 6. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!