Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan szokjak le a körömrágás...

Hogyan szokjak le a körömrágásról? Segítség!

Figyelt kérdés

Már annyiszor megpróbáltam leszokni, de ha sikerül is, csak pár hétig tart. Legtöbbször akkor rágom, ha nagy a stressz, vagy vmi olyan közben, mikor kikapcsol az agyam és nem figyelek ( pl. tv-t nézek, olvasok, ilyenek, mikor észre se veszem hogy rágom)

És mellette még a bőrömet is lerágom :SSS

Vki segítsen, milyen trükkök vannak a leszokáshoz? Vkinek sikerült már tartósan (esetleg örökre) leszokni?

2014. nov. 29. 20:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Gyogyszertaban azt hiszem kaphato erre olyan koromlakk,ami keseru.Ha ezt hasznalod majd,szerintem sikerulni fog h leszokj a koromragasrol.Esetleg ragozz,az hatha segit..vagy ropogtass vmit :))
2014. nov. 29. 20:44
 2/12 A kérdező kommentje:

Hú, köszi, ezek jó ötletek :) A rágózást tuti kipróbálom

Nem tudod véletlenül, hogy kb. mennyibe kerülhet egy ilyen körömlakk? Gondolom nem egy vagyon, ugye? :)

2014. nov. 29. 20:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Kend be szarral. Elég vulgáris, undorító é bunkó vagyok?
2014. nov. 29. 20:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
csináltass műkörmöt, nem kell hosszu elég akkora amekkora a saját körmöd :) azt nem fogod tudni rágni
2014. nov. 29. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
szia! régen én is küzdöttem vele elég durván pedig gitároztam szóval nagy szükség volt a körömre. Nekem anya vett ilyen keserű cuccot amit rá kellet a körmömre festeni mint a körömlakkot de ez sajnos nagyon gyorsan lekopott ezért délután már rágtam mert nem éreztem amit reggel fölkentem. Én amit megfigyeltem magamon hogy amikor körömlakk volt a körmömön akkor nem rágtam mert féltem hogy milyen anyagokat nyelhetek le ezért festettem mindig átlátszó lakkal a körmömet (színeset nem engedtek a suliban). ami nekem még bevált hogy amikor rám tört a rághatnék érzés rágóztam :) remélem tudtam segíteni mára már teljesen leszoktam és ku*va erősek a körmeim pedig a rágás miatt régen nagyon törtek.
2014. nov. 29. 21:22
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Akkor a körömlakkban és a rágóban bízom, remélem beválik :)

2014. nov. 29. 21:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Elso vagyok, nem tudom sajna h most mennyibe kerulhet, sztem 1500-2ezer ft kozott van. Egy szep kis mukorom szerintem is jo lehet, az alatt még szepen nohet is. :)

Ne stresszelj, ez amiatt is lehet..! :)

2014. nov. 29. 21:43
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Hát igazából a stresszel nem tudok mit csinálni :) a műköröm meg sajna szóba sem jöhet itt az egyetemen (orvosi)

2014. nov. 29. 21:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

szia.

a körömlakk sajnos semmit nem ér. legalábbis nekem... ugyanúgy rágtam... egy kicsit keserű, de aztán le is kopik. mikor meg elkezdtem naponta lakkozni, akkor megszoktam az ízét. persze egy próbát megér de csodát ne várj.

a rágózás jó, de nem lehet nonstop rágózni.

nekem a tuti megoldás tényleg a műköröm volt. illetve nagyon sokakat ismerek akiknek szintén ez vált be. még 1 fiút is.

sztem attól h orvosira jársz, nyugodtan csináltathatsz egy rövid, szolid francia műkörmöt. Sztem senki se veszi észre.

Ha biztosra akarsz menni, akkor olyanra is megcsinálják mint a saját körmöd lenne.

Max ha vmi kórházi szabályzat tiltja esetleg akkor tudom elképzelni h gond lehet... De am. kb fél év alatt le lehet szokni róla, nekem annyi ideig tartott kb amíg műkörmöm volt és teljesen leszoktam.

Persze mondanám h az okot kéne megszűntetni nem a tünetet de ezt orvos diákként biztos tudod.

2014. nov. 29. 22:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, elgondolkodom majd ezen a műköröm dolgon is. De tényleg csak akkor lehetne, ha kb. nem is lenne hosszabb az ujjbegyemnél, mert a betegvizsgálatnál rám szólnak a dokik, ha túl hosszú a köröm. Mondjuk, velem eddig még nem volt ilyen :DDD De volt már a csoportban akinek szóltak, pedig nem is volt túl hosszú neki :S

Hát a kiváltó okot meg jó lenne megszüntetni, csakhát fogalmam sincs, hogy mi az :D Mióta az eszemet tudom, azóta rágom a körmömet :/

2014. nov. 29. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!