Hogyan szokjak le extrém körömrágásról?
Extrém alatt értsétek azt,hogy bármivel próbálkoztam nem ment. Egy ideig szép nagyok voltak a körmeim, bár nagyon gyengék voltak, és simán belehetett hajlítani őket, de egy kis idő után újra lerágtam. Illetve a bőröm is rágom elég csúnyán..
Válaszaitokat nagyon köszönöm!!
Valami miatt feszült vagy, azért rágod.
Amúgy ha tudatosulni benned, hogy mennyire rondán néz ki az ilyen kéz, szerintem felhagynál a rágással, másképp nem hiszem, hogy menne. Lehet már csak megszokásból csinálod.
Miért zavar, hogy rágod? Senki nem nézi, hogy milyen a körmöd...
Én amióta élek rágom a körmöm, vagyis inkább csak a köröm feletti kis bőrt szoktam és nem zavar. 2x is volt gombás a körmöm, az se zavart, ugyan úgy rágtam, de van amikor észre se veszem.
Én kisebb koromban rágtam állandóan a körmömet, mamám fenyegetései, hogy "sóba mártja az ujjaimat" meg "bekeni erőspaprikával" hasztalanok voltak. Úgy sikerült leszoknom, hogy az egyik osztálytársam mindig nagyra növesztette a körmét, és szépre kifestette. Ez nekem nagyon tetszett, és elhatároztam, hogy én is növeszteni fogom.
Sok-sok évig hosszú körmöm volt, és mindig a sajátom, még soha életemben nem tetettem fel műkörmöt, és így is mindenki dicsérte és nekem is tetszett. Sajnos most a szakmám miatt már kb. soha többé nem lehet hosszú körmöm, de a rágásra nem szoktam vissza.
Szerintem lehatározás kérdése, de legalábbis tudatosuljon benned, hogy rondák és ápolatlanok a körmeid, és igencsak taszító látvány, amikor már majdnem körömágyig van lerágva... fúj, undorító.
Ha pedig elkezded növeszteni a körmeid, szedj vitamint, és akkor valószínűleg nem lesznek olyan könnyen hajlíthatóak a körmeid.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!