Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Zsíros, problémás, szeboreás...

Gyevickie kérdése:

Zsíros, problémás, szeboreás bőrre megoldás?

Figyelt kérdés

Olajos szeboreás bőröm van, ez konkrétan azt jelenti, hogy szotyog a zsírban arcom és a hajam. Gyakorlatilag állandóan. Voltam bőrgyógyásznál, ez az ő diagnózisa. Valószínűleg öröklött.

Próbáltam már rá elég sok kozmetikumot. Ami volt már:

La Roche (arckrém)

Eucerin (tonik, arckrém, tisztító)

Bioderma (tonik, arckrém, tisztító)

Vichy (tonik)

Hosszú ideig egyik se jelentett megoldást. Most jelenleg a Bioderma sebium családot használom, a tonik ragad, az arckrémet (Bioderma sebium akn) túl zsírosnak érzem. A párás levegő is sokat ront a helyzeten.

Tusfürdőt 2 félét tudok összesen használni, sampont 1 félét, minden mástól vérző sebes lesz az arcom, úgy is, hogy csak a gőze ér hozzá!

Fogytán van a jelenlegi Bioderma, kéne utánpótlást venni, de már nem jut eszembe több márka, a Biodermánál drágábbat nem tudok megfizetni. A drogériás "kommersz" cuccokat sose bírtam használni.

Próbáltam gyógynövényt: zsályát, málnalevelet, diólevelet, citromfüvet, katasztrófa.

Néztem a Manna meg hasonló natúr kozmetikumokat, utánaolvastam több fórumon, de nagyon sok rosszat olvastam. Kísérletezni se kedvem, se pénzem.

Vannak esetleg valakinek hasonló problémái? Mivel kezelitek, ami hatásos is hosszú távon? Minden vélemény, ötlet érdekel.

2014. okt. 16. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Vizes, teafaolajos vattával törlöm az arcom.

Zsíros korpás hajamra pedig tapasztalatom szerint semmi bőrgyógyászati cucc nem jó, így dm-es natúrsampont keverek különféle olajokkal, citrom, teafa pl.

Nekem a teafa úgy rendbeteszi az arcom, hogy ezután egy átlag hidratáló tökéletes rá.

2014. okt. 16. 22:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy 2x írtam ki ugyanazt, az egyik mobilról ment és nagyon úgy tűnt, hogy elszállt, ezért kiírtam gépről is...

http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-hajap..

2014. okt. 16. 23:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Genetikailag örökölhető, de azért lehet rajta változtatni.

Táplálkozás:

Könnyű ételek, tej, sajt, zsíros húsok mellőzése.

Sport: Rendszeres testmozgás nagyon fontos, mert csökkenti a hormontúltermelés, ami a túlzott faggyútermelés a következménye.

Fürdéshez ne használj túl meleg vizet, és ne masszírozd a bőröd túl erősen, mert ezek is serkentik a faggyútermelést.

Kozmetikai szereket, amit jelenleg használsz elzárják a bőr pórusait, ami szintén elősegíti a bőr fokozott faggyútermelését.

Használj természetes szappant. Ami nem tartalmaz illat- és festékanyagot. A Manna sem rossz, de vannak olcsóbb és szintén jó szappanok. A természetes szappanokra váltás következménye, hogy a bőr fokozott tisztulásba kezd, aminek esetleg egy időre lehetnek kellemetlen tünetei. Amint kitisztult a bőr, ezek is megszűnnek.

Használj zsíros bőrre való olajat. Pl. szőlőmag olaj sok más olaj közül is lehet választani, ami neked a legjobban megfelel. Fürdés után a vizes bőrre kend fel.

Nekem is voltak problémáim, amikor természetes kozmetikumra váltottam. De amióta kitisztult a bőröm és a hajhagymáim az eredmény csodás. Bársonyos bababőr és selymes, dús és hosszú hajam van.

2014. okt. 17. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!