Miért marad zsíros a bőröm még az alapos arctisztítás után? (többi lent)
Reggel és este szoktam arcot mosni. Balea sof&@care arctisztító gélt, tonikot, szaliciles pattanásleszárító gélt (ha van pattanásom) és estre krémet. Mégis a reggeli arcmosás után 1-2 óra múlva már zsíros lesz a bőröm. De nem értem, hogy miért. Egészségesen étkezek, nagyon ritkán (aligha) eszem chipset, zsíros kajákat, sportolni se sportolok. Én csinálok esetleg valamit rosszul vagy a termékek a rosszak? Esetleg tudtok valami mattító kencét mondani?
15/L
Az arctisztító meg a tonik szárít. Minél inkább szárítod a bőröd, annál zsírosabb lesz, mert a bőrben bekapcsol a védekező reflex, ha száraz, húzódik, feszül, így gyorsan utózsírozza magát.
Használj normális arctisztítót: bioszappant, de ilyen vackokat.
Hát, az kellemetlen... Reggel egyébként tök fölösleges arctisztítani, elég langyos vízzel megmosni az arcot. Így a túlzott zsírosodást napközben elkerülöd.
Csináld azt, hogy csak este használod ezeket, amíg el nem fogynak, aztán vegyetek normális bioszappant.
Azért zsírosodik a bőröd, mert zsíros bőröd van, ilyen egyszerű. Vegyél magadnak zsíros bőrre való termékeket, és használd azokat felváltva azokkal amiket anyukád vett.
Nem felesleges reggel arcot mosni (bár tonikot én csak este használok) mivel a párnahuzaton is vannak baktériumok, ráadásul egy jó arclemosó felfrissíti az arcot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!