Hajápolás = anyagi csőd?
Derékig érő egyenes hajam van, aminek sajnos a hossza száraz, és töredezésre hajlamos.
Hetente kétszer, ritkán háromszor mosok hajat. Most vettem Fructis pakolást hétfőn, 1500Ft volt. Ezt a fajta:
Még csak kétszer használtam, de már látszik, hogy hiányzik belőle, pedig nem használok sokat.
És emellé még kell sampon, kifésülőspray, hővédő, olaj...
Nem szeretnék rövidebb hajat, mert azt meg vágatni kell x időközönként, valamint ugyanúgy ápolni.
Másnak sosincs ilyen gondja?

Te nem ápolod csak ezekkel a műanyagos termékekkel elfeded a rosszat, de attól még nem egészséges és sajnos ezért drága ez neked.
Ha tényleg ennyi termék kell ahhoz, hogy kinézzen valahogy akkor a legjobb megoldás az olló. Máris megoldódik az anyagi problémád.
Tapasztalatból beszélek régen én is rengeteget hagytam ott a drogériákban mert vasaltam a hajam és mindenfélét kellett rá tennem, hogy egészségesnek tűnjön....de az csak a felszín volt.
Mióta levágattam és vasaló nem ért hozzá, valamint ritkán mostam azóta megteszi egy 499 forintos sampon is és mindenki dicsérgeti.
Szóval nem, a hajápolás nem anyagi csőd, az egészségtelen haj tuningolása, na az az.

Én sok ápoló terméket használok viszonylag, de nem érzem, hogy sokat költök a hajamra. Használok sampont, balzsamot, kifésülő sprayt, hajvégápolót, kókuszolajat. Ezek közül az utolsó 3 hónapokig (a kókuszolaj, hajvégápoló egy évig simán) elég. 2-3 naponta mosok hajat, nagyon dús a hajam, fenékig ér. Amit havi szinten veszek, az sampon és balzsam. A balzsamból az 500 ml-es elég egy hónapig kb, mert jó sűrű, így nem kell sok belőle. Az átlag kis flakonos balzsamok, pakolások, nekem 4, max. 5 hajmosásra elegendők. Úgy tényleg drága lenne.
Én nem sajnálom rá a pénzt, mert szerintem megéri rendesen ápolni a hajam. Nincs egy törött hajszálam, vastag a hajam vége, nincs elvékonyodva. Mondjuk vágom is sokat, 1-2 havonta pár centit.

Nekem csak hátközépig ér, de ismerem a gondodat. Nekem a megoldást a professzionális termékek használata jelentette. Ezekből kevesebbet kell használni, mint a drogériás termékekből, így gyakorlatilag kevesebbet költök.
Tigi bed head sampont és balzsamot használok, a 750 milis nagy kiszerelés 15 HÓNAPIG volt elégheti 2 használattal. 4000 ft körül rendeltem darabját iparfümériáról. Hónapokra leosztva sokkal olcsóbban jöttem ki, mint korábban, amikor 2havonta elfogyott egy gliss kur sampon,és egy balzsam.

Azért kell a hővédő, mert szárítom.
Jelenleg nincs eltörve, mennyeien puha és egészséges az egész. De amikor nem törődtem vele, csak megmostam és kész, akkor volt rossz állapotban.
Igen. Eszek gyümit, zöldséget, sok folyadékot iszok. A körmöm és az arcbőröm nekem is szép, csak a hajam struktúrája gyenge.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!