Hajápolás = anyagi csőd?
Derékig érő egyenes hajam van, aminek sajnos a hossza száraz, és töredezésre hajlamos.
Hetente kétszer, ritkán háromszor mosok hajat. Most vettem Fructis pakolást hétfőn, 1500Ft volt. Ezt a fajta:
Még csak kétszer használtam, de már látszik, hogy hiányzik belőle, pedig nem használok sokat.
És emellé még kell sampon, kifésülőspray, hővédő, olaj...
Nem szeretnék rövidebb hajat, mert azt meg vágatni kell x időközönként, valamint ugyanúgy ápolni.
Másnak sosincs ilyen gondja?

De kedves kérdező de!!!
Nekem is a fenekem fölött van a hajam vége, és ráadásul szőke(természetes) és ez azt jelenti hogy jobban látszik rajta ha töredezett mint egy sötét hajon.. Szóval teljes mértékben megértem a gondodat mert egy cipőben járunk! Nekem is nagyon drága mulatság,hogy hosszú hajjal élek.De nekem sajnos nem állna jól a rövid haj. :(
Hát, akkor üdv a klubban!
Én is természetes szőke vagyok egyébként.

A butáknak lehet hogy anyagi csőd, mert a bolti drága vacakokat veszik... az okosak meg vesznek egy liter kókuszolajat és kitart 1 évig, csodás puha, fényes hajat varázsol. Mellé nem kell kifésülőspray sem balzsam. Csak sampon, abból meg van olcsó is ami jó.
Hővédő minek? Semmire nem jó.

Próbáltam csak samponnal mosni, de nagyon rossz volt utána a tapintása. Ugyanez volt sampon+mezei balzsam kombinációval is.
A hővédő meg kell, mert látok különbséget vele és nélküle, valamint krémeset használok, ami szintén ápolja a hajat.
A természetes szőke haj sokkal vékonyabb szálú és gyengébb struktúrájú, mint a barna vagy a fekete, így gyorsabban nagyobb ápolást igényel.
Anyum is barna hajú, ő is csak sampont használ, és egészséges a haja.

Szintén derékig érő hajam van, kb heti kétszer megmosom samponnal, teszek a végére balzsamot (egy-egy flakon ezekből is hónapokra elég, ha nem jár rá más is :D) és ennyi. Megszárítom. Ritkábban kivasalom vagy besütöm. Szép, fényes, egészséges, pár havonta vágatok belőle szintentartás végett.
Az a baj, hogy nem egészséges a hajad. Ideig-óráig fél vagyon rááldozásával látszólag egyben tarthatod, de egészséges akkor sem lesz, sőt, a frissen kinövő hajad is feltörik és így az életben nem jön rendbe. Van, aki nem bír hosszú hajat növeszteni, mert nem olyan a hajtípusa. Meg van, amikor jobb levágatni, nehéz vagy sem. Hiába hosszú a hajad, ha nem szép. Akkor inkább legyen ápolt, igényes rövidebb. Az egészen rövid fazonokat leszámítva nem kell gyakrabban vágatni egyébként. Próbálkozz egy váll alá érő hajjal esetleg, ha hátrarakod, majdnem ugyanúgy néz ki, mint a hosszú, de sokkal kevesebb vele a macera és nem kell egy fél drogériát rákenned sem. :)
Volt mellig érő hajam, volt fülig érő is, de a helyzet változatlan. A hosszú legalább jól áll.
Ha ápolom, nem törik, fényes, puha, gyönyörű, ha viszont nem, akkor egy nagy szénaboglya az egész. Csak ápolni drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!