SOS! Mivel kenjem be a durván leégett hasamat, hogy ma végre tudjak aludni?
Figyelt kérdés
még szerdán égett le,fel is hólyagosodott,tegnap elkezdett tenyérnyi nagyságokban hámlani,de alatta a friss bőr is nagyon piros és száradt.Már 5. napja nem tudok szabadulni a szúró,viszkető és égető fájdalomtól.Bepanthennel próbáltam kenni,nem nagyon hatott.2014. júl. 20. 21:31
1/13 anonim válasza:
A bepanthen nem égésre van. Lehet kapni a patikában kifejezetten égési sérülésre való szereket, krémeket, spray-ket. Pl a Panthenol. Az, hogy hólyagos is lett, elég súlyos égésre utal, minimum másodfokú égési sérülés. Mellesleg gratulálok, bár ez nem segít rajtad. De ahhoz is gratulálok, hogy eddig nem kezelted megfelelően. Még ma este irány a legközelebbi ügyeletes patika és vegyél rá való szert!
3/13 anonim válasza:
Nekem is szerdán lett a tiedhez hasonló égésem és nekem is most hámlik. Mivel napallergiás vagyok és minden nyáron többször is leégek, én mindig tartok otthon rá való krémet. Fenilbutanol a neve. Ha nem olyan súlyos az égés vagy nem hámlik, akkor meg Irix spray.
4/13 anonim válasza:
Előző vagyok, Irixet addig használj, amíg még nem hámlik vagy amikor már úgy hámlik, hogy alatta nem jön nedv mert iszonyúan csíp és úgy még jobban fáj.
5/13 anonim válasza:
Próbáld meg a tejfölt vagy ha nincs otthon akkor joghurt. De inkább tejföl nekem be vált, meg a vaj :) apukám szerint a zsír is jó. De én nem nagyon adtam a tanácsára ebben a témában. :)
6/13 anonim válasza:
A zsír tényleg az egyik legjobb. Én sem gondoltam de mikor megégettem a kezem kipróbáltam és szinte azonnal megnyugtatta. Vagy minél zsírosabb tejföl youghurt
7/13 anonim válasza:
majd lesz fantali a klinikán mikor mentek eltüntetni a bőrrákot?
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,ma akkor elmegyek a gyógyszertárba.Tegnap napraforgó olajat kentem rá,mert az egyik rokonom azt javasolta.Hogy több kárt csinált-e mint hasznot az majd kiderül,mindenesetre kicsit lenyugodott tőle a bőröm,és abbamaradt a viszketés.
Kedves utolsó: nem szándékosan égtünk le,néha előfordul bármennyire is próbálunk figyelni napozás közben.Attól még azért nem kell bőrrákot kiáltani,ha egy évben egyszer-kétszer leég az ember.
2014. júl. 21. 08:09
9/13 anonim válasza:
Más leégni, és megint más hólyagosra égetni magunkat. Ehhez tényleg tehetség kell. Érdekes, velem még nem fordult elő ilyen. Vajon miért...
10/13 anonim válasza:
Kedves utolsó, van, akinek a bőre kevésbé bírja a napot. Én pl. 1 óra alatt égtem hólyagosra amíg tréningen kellett ülnöm, nem mehettem el. Ja és 50+ naptejjel voltam vastagon bekenve de a napallergiás hófehér bőrömnek ez annyi, mint halottnak a csók. Hidd el, nem azért égeti az ember magát hólyagosra, mert az olyan jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!