Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pattanásos a mellkasom. Van...

Pattanásos a mellkasom. Van még valaki hasonló helyzetben? (lent)

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, kb 11 éves koromban kezdtem el pattanásosodni. Eleinte csak az arcom, aztán a nyakam-hátam is olyan lett. Máig elég zsíros a bőröm, mindig kentem mindenféle krémmel, de csak ideiglenes megoldásnak tűntek. Aztán másfél-2 éve elkezdtem fogamzásgátlót szedni.Nem a pattanások miatt, de nagy örömömre javított a helyzeten: kitisztult a mellkasom!

A probélma:

2 hónapja egy héten keresztül antibiotikumot szedtem. nem ez volt az első eset a tabi mellett, de mivel lecsökkentette a hatását, pattanásos lett a mellkasom...(voltam nődokinál, ő azt mondta, biztosan ezért lett megint pattis)

Azóta nem akar kitisztulni, sőt, a nyakam felső részére is terjedt..(az arcomat már meg sem említem, annyira megszoktam)

Kiváncsi lennék, hogy járt-e már hasonlóan valaki, és hogy mi segített rajta! :)

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. jún. 12. 00:17
 1/5 anonim válasza:
Ha nem javul, menj el egy bőrgyógyászhoz esetleg allergológushoz.
2014. jún. 12. 00:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát nem egészen ilyen az eset, mert nálam akkor jött elő, amikor végleg felhagytam a gyógyszerrel. Kentem mindenfélével, amit a bőrgyógyász írt fel - nem akarod tudni, hogy néztem ki utána. Elég erős szerek azért, és a mellkason pedig nagyon érzékeny a bőr, mint ami teljesen megégett, úgy néztem ki, mint egy hetven éves mamóka. Úgyhogy csak óvatosan.

Nálad egyértelműen hormonális oka van a pattiknak. Ha az arcod nem tisztult le tőle, és most a mellkasodon sem segít, érdemes lenne talán másik fajtára váltani, ami kellemes mellékhatásként jobban használ erre - erről kérdezz egy bőrgyógyászt és a nőgyógyászod.

Esetleg próbálj visszaemlékezni, hogy amikor elkezdted szedni, akkor mennyi idő alatt hatott. Hátha csak egy kis idő kell még neki.

Nem tudom, mivel ápolod a bőröd, de könnyen lehet az is, hogy sikerült szépen elfertőznöd. Használj valami fertőtlenítő hatású lemosót reggel-este. Nekem sokat segít a bőröm állapotán, bár a hónap bizonyos részén a gyógyszer nélkül előjön persze minden csúnyaság.

Azt javaslom, hogy még várj egy kicsit, ha őszig nem múlik el, akkor mindenképp bőrgyógyász - addig hiába mész, a napsütés miatt nem igazán tudnak semmit felírni.

2014. jún. 12. 10:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, kb 3 hónap után tisztább lett a bőröm..a mellkasomról majdnem teljesen eltűntek, az arcom is jóval tisztább lett, a nyakamon meg egyáltalán nem volt semmi..az antibiotikum kúra után kb 2 héttel csúnyult vissza :/

Duac géllel kenem a pattikat, ezt még régebben írta fel bőrgyógyász, ez lehúzza a gyulladást meg megöli a bacikat. (nem is konkrétan csak a pattanásra kell kenni, hanem az egész érintett területre)

2014. jún. 12. 10:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2014. jún. 12. 10:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Ja ez még lemaradt:

Nődokinál voltam, csak annyit mondott, hogy biztos az antibiotikum miatt pattogtam ki, mert legyengítette a hatását..nem mondta h váltani kéne vagy valami :/

2014. jún. 12. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!