Miért szárad ki nagyon a körmeim körül a bőr?
A felső ujjpercekről van szó a kézen. A körmeim hibátlanok. A körmöket körülvevő bőrrel van probléma. Ha nem nyúlok hozzá és nem tépdelem le a hámló, vagy épp megkeményedett bőrdarabkákat akkor is csúnya, hát még ha tépdelem, kaparom, csúnya sebes, véres lesz. Rejtegetnem kell a kezem, emiatt már szorongok is. Évtizedes probléma. Használtam vényköteles gombaellenes készítményeket. Egyedül egy szteroidos krém hozta rendbe, de amint abbahagytam újra minden a régi. Általános kézkrémek egyáltalán nem segítenek. A bőrgyógyász nem vett komolyan, menjek manikűröshöz szerinte.
Lehet, hogy allergiás vagyok pl. a fém tollakra, vagy belső eredetű lenne?
No, hátha tud valaki valami okosságot mondani.
Az általam leírt köröm melletti területet nevezzük körömágynak? (Azt hittem az a köröm alatt van). Akkor ezzel a kulcsszóval keresgélek, mert eddig csak körülírni tudtam és úgy keresni is nehéz.
Nem mosogatok, férfi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!